banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Üniversite mezunu oto parkta çalışıyor

Üniversite muzunu, 34 yaşındaki Erdal Can, kendi branşıyla ilgili yaptığı iş başvurularından olumlu bir sonuç elde edemeyince çareyi otoparkta işçi olarak çalışmakta buldu.

2013 yılında Tunceli Üniversitesi Su Ürünlerinden mezun olduktan sonra KPSS sınavından yeterli puanı alamadığı için atanamayan Üniversite mezunu Erdal Can diplomasıyla iş bulduğu bir otoparkta park görevlisi olarak çalışmaya başladı.

“Ne yazık ki, çaldığım kapılar torpilim olmadığı için yüzüme kapandı”

Yaşadığı sıkıntılar ile ilgili olarak konuşan Erdal Can, park eden araçlara makbuz keserek aldığı maaşla hayatını idame ettirmeye çalıştığını söyleyerek, “Ne yazık ki, çaldığım kapılar torpilim olmadığı için yüzüme kapandı. En sonunda bu işe girmek zorunda kaldım. Elbette ki işin ayıbı olmaz. İnsan ekmeğini gerekirse taş taşıyarak da kazanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“İş bulamamak, beni fazlasıyla üzüyor”

Mezun olduktan sonra kendi bölümüyle ilgili olarak bir işte çalışamıyor olmaktan dolay üzüldüğünü ifade eden Can, “Bunca yıl okuyup, teorik ve pratik olarak bilgi edindiğiniz bir branşta iş bulamamak, beni fazlasıyla üzüyor.” şeklinde konuştu.

“İş temin edemeyeceksiniz, o zaman neden bunca üniversiteler açıyorsunuz”

Yeterli bir geliri olmadığı için evlenemediğini ve kendisine “İşin yoksa, kız da yok’ dediklerini belirten Can, “10 saat boyunca, ayakta bu işi yapıyorum.  Her sabah saat 07’den, Akşam saat 17.00’a kadar işimin başındayım. Resmi tatillerde bile çalışmak zorunda kalıyorum. Üstelik mesai ücreti de verilmiyor. Yetkililere seslenmek istiyorum. Üniversitelerin çoğaldığından ve ülkemizin her yerinde üniversiteler oluşundan dolayı övünüyorsunuz. Ama üniversite mezunu binlerce gence iş bulamıyorsunuz. Madem iş temin edemeyeceksiniz, o zaman neden bunca üniversiteler açıyorsunuz” diyerek sitemini dile getirdi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.