banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Umut Kervanı'ndan Cizre'ye yardım

Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla toplanan yardımlar Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine ilçedeki mağdur halka gönderdi.

Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankasında toplanan un, gıda ve giyim malzemeleri, dün akşam saatlerinde iki kamyonete yerleştirildi ve bu gün Şırnak’ın Cizre ilçesindeki mağdur halka gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Der Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, “Umut Kervanı Yardım Platformu kendilerine bağlı üye derneklere yardım çağrısında bulunmuştu. Çatışmalı bölgelere yardım etmek için Umut Kervanı Yardım Platformuna üye Batman Umut Der olarak yardım toplama merkezi görevini yaptık. Gelen eşyaları topladık, Cizre’deki çatışmalarda mağdur olan Cizre halkına ulaştıracağız. Bugüne kadar Cizre’de sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı yardım yapamıyorduk. Cizre’deki sokağa çıkma yasağının sabah saat 7’den akşam saat 19’za kadar kalkmasıyla birlikte bizlerde yardımlarımızı götüreceğiz. Götüreceğimiz malzemeler bir kamyonet dolusu un, bir kamyonet dolusu gıda ve giyim eşyalarıdır. Bu yardımları o mağdur insanlar yetiştireceğiz.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.