banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Umucu; Cavsak deresini ıslah edeceğiz
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Polisevinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Şanlıurfa’nın yol, su, eğitim ve diğer yatırımları slayt eşliğinde anlatıldı. Daire amirlerin de hazır olduğu toplantıda, gazetecilerin sorularını ilgi daire amirleri cevapladı.



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmalarla 2011 yılında kurumlar bazında gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi.

İl Özel İdaresi ve Köydes kapsamında Şanlıurfa’da yapılan yol, su çalışmalarını anlatan Vali Celalettin Güvenç, 2011 yılında bin 52 kilometre köy yolu yapıldığını ve bunun 56 milyon TL’nin harcandığını söyledi. Köylerde su için yapılan çalışmalara 19 milyon TL’lik harcama yapıldığını anlatan Vali Güvenç, susuzluğu kabul etmediklerini suyu bulana kadar sondaj çalışması yapacaklarını belirtti.

GAP Eylem Planı kapsamında DSİ XV. Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar kapsamında 2014 yılında Şanlıurfa’nın genelindeki 5 milyon dekar arazinin tamamının sulanacağını belirten Vali Güvenç, Suruç sulama projesi için 860 milyon dolar, Viranşehir – Ceylanpınar – Mardin sulama projesi için de 960 milyon dolar ve Bozova için de 360 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

Vali Güvenç, 2011 yılının en güzel yanlarından birinin de eğitimde derslik açığının kapatılmasına yönelik çalışmalar olduğunu kaydederek, 2011 yılında 2060 dersliğin yapımına başlandığını ve bunun 600’ünün eğitim öğretime açıldığını ifade etti.

Vali Güvenç, derslik sıkıntısı konusunda arsa karşılığı okul yapımı çalışmasının ikinci etabının önümüzdeki günlerde çalışmasının başlayacağını vurgulayarak; “Eğitime yüzde 100 destek projesi devam ediyor. İşadamlarımız da destek verirse derslik açığını kapatma çalışmalarına önümüzdeki 5 yıl içinde bu Türkiye ortalamasına getireceğiz” dedi.

Vali Güvenç önümüzdeki on yıl içinde Şanlıurfa’nın her alanda ileriye gideceğini ifade ettiği toplantıda; ulaşım, eğitim, kültür ve turizm, spor, alt yapı, üst yapı çalışmaları hakkında yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı sunumun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yazarımız Ömer Aslan’ın; “Cavsak dersi oduncu pazarı kısmında çevre kirliliği ve pis kokulardan dolayı sağlık sorunlarına neden oluyor. Şanlıurfa Belediyesi ise derenin DSİ’ye bağlı olduğunu belirterek topu size attı. Cavsak Deresi ne olacak” sorusuna Vali Güvenç, sözü DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu’ya verdi.

Sait Umucu; “Dere ıslahını taşkın sellere önlem olarak yaptık. Ancak o bölgede özelikle mermer atölyeleri ve çevredeki atıklardan dolayı kirlenme söz konusu. Şanlıurfa Belediyesine temziliği devrettik. Ancak teknik nedenlerden dolayı belediye de temizleyemiyor. Biz DSİ olarak derenin ıslahı için proje hazırladık. 3 ay sonra ihalesini yaparak gölgeyi rahatlatacağız. Hem dere duvarlarını standartlara göre yapacağız hemde temizliğini” dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.