banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Umre kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Adıyaman Havalanından ilk defa aktarmasız olarak direk kutsal topraklara gidecek olan 153 kişilik Umre kafilesi, dualar eşliğinde yolcu edildi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Havalimanında düzenlen törene, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur'an tilaveti ve ilahilerle başlayan programda konuşan İl Müftüsü  Öztürkçü, Adıyaman  tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, “Bugün ilk defa Gaziantep, İstanbul ve Ankara’ya gitmeden Adıyamanlı hacılarımız Havalimanımızdan direk kutsal topraklara uçmuş olacaktır. Bu bizler için büyük bir fırsat ve büyük bir nimettir. Bu fırsatı bizlere sağlayan başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, İlimiz Milletvekillerine, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün 87 bayan ve 63 erkek toplam 153 kişiden oluşan Umre kafilesiyle kutsal topraklara hareket edeceğiz. Biz Umre adayları olarak Mekke ve Medine’yi ziyaret ederek kutsal topraklarda bütün İslam alemi için dua edip, Allah’tan  Resulullah Efendimizin bizlere şefaatçi olması için arz edeceğiz. ”dedi.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman Havalimanından ilk defa bir umre kafilesinin aktarmasız olarak direk kutsal topraklara uçuş yapacağını belirterek,” İnşallah bu seferlerin devamı gelir. Cenabı Allah bu güzel memleketimizin Havalimanını böyle güzel uçuşlara ve hizmetlere vesile kılsın. Hacı adaylarımız bu andan itibaren duaları makbul insanlar sınıfına geçmiş bulunmaktadır. Hacı adaylarımızdan istirhamım kutsal topraklarda Adıyaman’ın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması, huzura kavuşması ve şehitlerimizin olmaması için dua etmelerini istiyorum. Buradan Peygamber Efendimize selamlarımızı iletin” dedi.

Adıyaman’ın ilk uluslararası uçuşunu Medine-i Münevvere‘ye yapmasının gurur verici olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş ise, “Adıyamanlı hacılarımız bundan sonra başka bir ilin havalimanına ihtiyaç duymadan Adıyaman’dan doğrudan Mekke, Medine ve Cidde’ye, kutsal topraklara gidebilecektir.  İnşallah Yüce Allah bizlere de kısa zamanda o kutsal toprakları ziyaret etmeyi nasip eder. Hayırla gidip gelmenizi Allah’tan diliyoruz. Orada memleketimize, ülkemize ve İslam Alemine dua etmenizi diliyoruz. İslam Aleminin sizlerin duasına ihtiyacı var. Siz orada dua ederken yakınlarınızı hiç merak etmeyiniz, onlar önce Allah’a sonra bizlere emanettir. İnşallah dönüşte de sizleri burada karşılarız. Allah yolunuzu açık etsin hayırla gidin.”dedi.  

Konuşmaların ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adaylarının uğurlanışı sırasında ezan ve ilahiler okundu. Oldukça duygusal anların yaşandığı uğurlamada birçok hacı adayı gözyaşlarını tutamadı.  (Yakup Söğüt - İİLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.