banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Ümmetin Kanayan Yarası Filistin, Paneli

Aksaray Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen “Ümmetin Kanayan Yarası Filistin” panelin  açılış konuşmasını yapan Aksa-Der yönetim kurulu başkanı Mustafa Bilgiç, “İslami Hareketin her zaman her yerde yılmadan, yorulmadan tuttuğu nöbet, Kudüs nöbetidir, Mescidi aksa nöbetidir, Filistin nöbetidir. Biz de Aksaray’da ki Müslümanlar olarak, neye mal olursa olsun bu nöbeti tutacağız. Bugün bu amaçla burada toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Moderatörlüğünü ilahiyatçı Nezir Tunç Hoca’nın yaptığı panelde konuşan  araştırmacı Yazar  M. Zülküf Yel, Kudüs şehrinin kuruluşu ve Müslümanların ilk kıblesi olmasından günümüze kadar Kudüs’e hâkim olan güçlerden söz ederek,  “Kudüs ne zamanki Müslümanların dışında bir gücün eline geçtiyse, Kudüs’te çokça zulümler ve katliamlar yaşanmıştır. Fakat Müslümanları Kudüs’e hâkim oldukları her dönemde her alanda özgürlükler tam anlamıyla yaşanmış, Kudüs güven ve huzurun beldesi olmuştur. Sadece Müslümanlar değil Hıristiyan, Yahudi ve her ırktan insanlığın beraberce yaşayabildiği bir yer olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra programa katılan panelistlerden, Araştırmacı Yazar Mehmet Özcan yaptığı konuşmada,  “Yahudilerin bir devlet kurmak amacıyla ilk kez 1897 yılında İsviçre’nin Basel kentinde bir araya gelerek, bir takım kararlar aldılar. Bu kararlara göre II. Abdulhamid tahttan indirilecek, Osmanlı Devleti yıkılacak ve Filistin’de İsrail devleti Kurulacaktı.  Sonuçta 1948 yılında henüz Bağımsız Filistin Devleti Kurulmadan, Siyonistler İsrail devletini kurdular. Tarih boyunca sürekli hainlik ve zulüm yaparak gelen Yahudiler, günümüzde de aynı şekilde vaat edilmiş topraklara sahip olmak için çalışmaktadırlar.” sözlerine yer verdi.

 

“Filistin Direnişi” Konulu konuşmasını yapmak için sözü alan Doğru Haber Gazetesi Yazarlarından Hasan Sabaz ise, oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Sabaz konuşmasında, “Zulüm var oldukça, buna karşılık her zaman direniş hareketleri de var olmuşlardır. Direniş kimi zaman halk tarafından, kimi zaman  da sembolleşmiş isimler üzerinden devam etmiştir.Sembolleşmiş isimlerden biri olan Şehid İzzettin Kassam’dır. İzzettin Kassam, Osmanlı ordusu içinde İngilizlere karşı savaşmış, fakat asıl mücadelesini Siyonistlere karşı yapmıştır. İsrail’e karşı ilk zamanlardaki direniş genellikle solcu, ulusalcı, Marksist guruplar tarafından yapılmıştır.
İslami Direniş Hareketlerinden İzzettin el Kassam’dan sonra Mısır İhvanı ve Mısır İhvanından oldukça etkilenen Şehid Şeyh Ahmet Yasin’in kurduğu Hamas Teşkilatıdır. İslami Direniş hareketlerinin tarih sahnesine çıkmasıyla beraber, Sosyalist-laik direniş örgütleri çok büyük bir gerileme yaşamışlardır. Bu laikçi sosyalist örgütler, o kadar zayıflayıp aciz kaldılar ki, Yaser Arafat, Filistin halkına hitaben “Bir gün hep beraber Mescidi Aksa’da namaz kılacağız” diyerek İslami demeçler vermek zorunda kalıyordu.” dedi.


Hasan Sabaz, sırasıyla İslami Direniş Hareketi önderlerinin isimlerini sayarak onların tarihi sözlerini ve Siyonist İsrail karşısında tavizsiz duruşlarından anekdotlar aktararak sözlerini tamamladı.


Panelin son konuşmacısı 20 yılını İsrail zindanlarında geçiren Filistinli direnişçi, Âlim Mahmut Altun oldu. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Filistinli direnişçi  Altun,  “ Ben İsrail zindanından çıktıktan sonra, İsraillilerden  siyonist komutan, “Sen nereye gidiyorsun, burayı bırakıp gidecek misin?” dedi. Ben de dedim ki evet gideceğim, bir Osmanlı ülkesi olan Türkiye’ye gideceğim ve Osmanlı olarak geri döneceğim ve sizin devletinizi yerle bir edeceğim  dedim. Siyonistler beni zindana koyduklarında ilk beş yıl boyunca tek kişilik hücreye attılar ve sürekli psikolojik baskı yaparak yıpratmaya çalıştılar. Allah’a hamdolsun ki ben şu an buradayım ve onlar orada kaldılar. Biz Filistin’de bir grup direnişçi arkadaşla mücadele veriyorduk, yakalanıp zindana atıldıktan sonra da çalışmalarımızı aksatmadan zindanda devam  ettik. Şu an Filistin’de yirmi dokuz Siyonist zindanı bulunmaktadır ve o zindanlarda 6 bini aşkın Filistinli bulunmaktadır. Zindan artık Filistinliler için bir eğitim ve maneviyatı güçlendirme yeri olmuştur. Bu gün isimlerini saydığınız birçok İslami direniş önderi, bu zindanlardan geçmişlerdir. Şehit Şeyh Ahmet Yasin de bunlara dâhildir.  Şunu söylemek istiyorum, kesinlikle Kudüs’ü bırakmayacağız! Bizim Filistin’de asker, silah ve paraya ihtiyacımız yoktur. Biz Siyonistlere saldırırken elde ettiklerimizi satarak ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bu gün Filistinli hiçbir kadının altınları ziynet eşyaları yoktur. Çünkü Filistin’in kadınları tüm ziynet eşyalarını, altınlarını mücahidlere bağışlamışlardır.”  şeklinde konuştu.

 

Filistin’de yaşanan birçok acı, zorluk, çile ve zulümlere de değinen Filistinli yazar, Panele katılan davetlilere teşekkür edip onları selamlayarak konuşmasını tamamladı.

 

Panel’in sonunda soru – cevap bölümüne geçilerek katılımcılardan gelen sorular panelistler tarafından  yanıtlandı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.