banner2
Öne Çıkanlar FETÖ Nihat Çiftçi PKK Sanlıurfa haber

Uluslararası Af Örgütü: PYD savaş suçu işliyor

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin kontrolünde bulunan bölgelerde incelemelerde bulunan Uluslararası Af Örgütü, PYD'nin Suriye’nin kuzeyinde Arap ve Türkmen köyleri ateşe vererek savaş suçu işlediğine dikkat çekti.

‘Gidecek Yerimiz Yok’ başlığıyla hazırlanan raporda, PYD ve askeri kanadı YPG'in Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri yakarak kullanılamaz hale getirdiği ve bölge sakinlerini göçe zorladıkları belirtildi.

Bölgede yaşayan görgü tanıklarının dinlendiği raporda uydu görüntülerine de yer verildi. Görgü tanıkları, zorlar evlerinden çıkarıldıklarını ve evlerinin buldozerlerle yıkıldığı dile getirdi.

Görgü tanığı Safvan, YPG'lilerin kendilerinden evlerini boşaltmasını aksi durumda ABD koalisyonuna ihbarda bulunacaklarını ve uçakların kendilerini ve ailelerini bombalayacağı tehdidinde bulunduğu söyledi.

YPG'nin savaş suçu işlediğini belirten Uluslararası Af Örgütü'nün kıdemli kriz danışmanı Lama Fakih, sivillerin evlerini kasıtlı şekilde yıkarak, köylerin tamamını yakıldığını belirti.

YPG'nın, bir an önce yasa dışı olarak sivillerin evlerini yıkmaya son vermesini, evleri yıkılan tüm sivillerin zararının karşılamasını isteyen Fakih, sivillerin evlerine geri dönüşleri ile evlerinin yeniden inşasına izin vermesi gerektiğini ifade etti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.