banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Uludere'de kaçak devam ediyor
Osman Sağırlı ve Adem Demir'in haberi
bu bölgede kaçakçılık önemli bir geçim kaynağı olarak kontrollü yaptırılıyor.
Hakkâri ve Şırnak’ta işsizliğin hat safhada olması ve istihdam imkânlarının bulunmaması sebebiyle devlet, kaçakçılık gerçeğini yıllardır bilmesine rağmen yapılmasına göz yumuyor. Yani bir anlamda “Kaçak” ama serbest. Ayrıca yaşanan acıya rağmen kaçakçılık faaliyetleri sürüyor pek çok yerde. Sadece uzak mesafelerde değil Gülyazı ve Ortasu’ya yakın köylerde dün katırlarını önlerine katan gençler, Irak sınırının yolunu tuttular. Uludere’nin sınır köylerinin birinde yola düşen iki genç, “Saat 18:30. Önünüze kattığınız bu hayvanlarla nereye giriyorsunuz?” şeklindeki sorumuza “Nereye olacak. Ekmek parası. Tabi ki sınıra...” diyerek yüzlerini çekmememizi rica ettiler.
ASKER "KAÇAĞA GİDEN VAR MI?" DİYE SORDU
Gülyazı’da da bugünlerde kaçağa giden var mı? diye sorduğumuz Özcan Encü, “Belli bir süre kimse gitmeyebilir. Ancak daha sonra giden olacaktır. Çünkü çaresizlik söz konusudur. Buralara yakın gümrük kapısı açılmadığı ve yeni iş imkânları oluşturulmadığı sürece kaçakçılık devam eder” dedi. Sadece bu değil. Aynı akşam Gülyazı Karakolu’ndan askeri yetkililer birçok köylüyü arayarak, “Irak sınırından termal kameralarla bir hareketlik tespit edildi. Sizden kimse kaçakçılığa gitti mi” diye sordular. Yapılan araştırmalarda gidenlerin Gülyazı köylüleri olmadığı kimlik bilgileriyle tespit edildi. Ancak bunların kim oldukları kimseyle paylaşılmadı.
Kaynak: TÜRKİYE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.