banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Uludere protestocusu Urfalılar Adliyeye çıkarıldı (VİDEO)
Şanlıurfa'da, hafta sonu Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 35 kişinin ölmesini protesto gösterisinde çıkan olayların ardından gözaltına alınan 14'ü kadın 40 kişi yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye çıkarıldı.


Çıkan gerginlikte polis göstericilere cop ve biber gazı ile müdahale edip, 43 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınmalarının ardından Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen şüphelilerden 3'ü yaşı küçük olduğu için Çocuk Polisi'ne gönderildi. 18 yaşından küçük 3 şüpheli burada ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatı ile ailelerine teslim edildi. Terörle Mücadele Şubesi'nde tutulan 14'ü kadın 40 şüphelinin çoğunluğu susma hakkını kullanırken, ifade verenler ise suçlamaları reddetti. İşlemleri tamamlanan 40 kişi sabah saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin getirileceği adliye binasında ise polis geniş güvenlik önlemi aldı. Zırhlı araçlar ile çevresinde önlemler alınan adliye binasına gelenler üst araması ve kimlik kontrolünden geçirildi.


 

Çok sayıda polisin görevlendirildiği adliyeye otobüsler ile getirilen şüpheliler tek tek içeri alındı. Bazıları zafer işareti yapan 14'ü kadın 40 şüpheli, polislerin nezaretinde geldikleri adliyede; 'Terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile sorgulanacaklar

 


Haberin Videosu:

Kaynak; Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.