banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ülkücüyüz deyip okul bastılar

Edinilen bilgilere göre olay 2 gün önce Şanlıurfa Mehmet Güneş Anadolu Lisesinde öğrencilerinden A. A. ve İ. Y.B. Kavga ettiler. Kavga sonrasında İ. Y.B. Gidip bir grup arkadaşını çağırdı. Dışarından okula gelen genç grup okulda sınıf sınıf dolaşarak A. A.’yı aradılar. Okulda A. A.’yı bulamayan grup okul kapsında karşılaştıkları A. A.’yı ve beraberinde 5-6 öğrenciyi darp ettiler.

“BİZ ÜLKÜCÜYÜZ” DİYE TEHDİT SAVURDULAR

Okuldaki çıkan kavgada “Biz Ülkücüyüz” diyen grup, tehditler savurarak öğrencileri darp ettiler.

Çıkan olaylarla ilgili abartı olduğunu söyleyen Mehmet Güneş Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil Çiftçi; “Olay başka yerlere çekilmek isteniyor. İdeolojik bir şey yok. Öğrencilerin ifadesini aldım. Arkadaşlar arası bir kavga. Bir de o dışarından gelen grup okula girmemişler. Girmeye çalışırlarken dışarı çıkartılmış. Kavga da dışarıda olmuş” dedi.

“OLAYLA BAĞLANTIMIZ YOK!”

Olaylarla hiçbir bağlantıları olmadığını söyleyen Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Nargülü; “Bizim vakfımızın bu gibi kavgalı işlerle alakası yok. Bu gençlerden bazıları daha  öncek bizim Vakfa ara ara gelen şahıslardı. Ben bunların ailesiyle de görüştüm. Hiç kimse bizi bu gibi olayların içinde gösteremez. Bunların aileleri vakfımızdan özür diledi” dedi.

Kendisinin de bir eğitimci olduğunu söyleyen Nargülü; “Bizim işimiz kavga değil, biz kültür ve eğitim ile ilgileniyoruz. Şu an ülkü evler başta olmak üzere 50’si kız 10’u Erkek olmak üzere 60 kişilik ücretsiz dershane hizmetimiz var. Üniversite öğrencilerine yönelik öğrenci evlerimiz var. Kimse bizi kavgalarda göstermesin. Biz bunu her platformda söylüyoruz. İşimiz asla kavga değil” diyerek çıkan olayla ilgilerin olmadığını ifade etti

Bu arada Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü okul kamerasından aldığı kayıtları ve görgü tanıkların ifadesi ile soruşturmayı derinleştirirken, İl Milli eğitim Müdürlüğü de soruşturma açtığı öğrenildi.

Mehmet Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.