banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Ülkenin büyük bölümünde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların; Manisa, Balıkesir, Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ve Mersin'in batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğusu, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) , İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Isparta'nın güney ilçeleri ve Mersin'in batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğusu, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Rize, Artvin ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 10/15

Ankara:  Çok bulutlu öğleden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 6/11

İzmir: Çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13/18

Adana: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 10/20

Diyarbakır: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 5/16

Batman: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 6/17

Van: Yağmurlu 1/9  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.