banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Uçaklar bir türlü sorunsuz Urfa'ya inmiyor (VİDEO)
Adı uluslar arası, ama icraata baktığınız zaman hiç de öyle değil. Bu haberi izlediğiniz zaman ilk söyleyeceğiniz şey, “ben bu filmi daha önce görmüştüm” diyeceksiniz. Maalesef Türk Hava Yollarına ait uçak, hava şartları kötü olduğu için yine havaalanına inemedi ve yolculara “çile bülbülüm çile” söyletildi.

Hizmete girdikten sonra Türkiye’nin en uzun pisti ile övündüğümüz Şanlıurfa Havaalanı yine “SOS” verdi

Yıllardır gerek ulusal ve gerekse yerel basında sorunları ile konuşulan Türkiye’nin en büyük pistine sahip uluslar arası GAP Havaalanı son bir haftadır yolculara adeta “çile bülbülüm çile” türküsünü söyletir oldu.

 

Türk Havayollarının Ankara-Şanlıurfa, İstanbul-Şanlıurfa seferine ait uçaklar, hava şartlarının kötü oluşu nedeniyle yine Şanlıurfa’ya inemedi, Şanlıurfa’ya inen uçakta havalanamadı

 

Şanlıurfa’da bir taraftan bilet fiyatlarının yüksekliğinden bahsederken, diğer taraftan da korkulu anlar yaşayan yolcuların bir daha Şanlıurfa uçaklarına binememesi söz konusu.

 

Hava şartlarının kötü olduğu dönemlerde yolcular uçakta korkulu anlar yaşamaya devam ediyor. Şanlıurfa’da olumsuz hava koşullarından dolayı inişi gerçekleştiremeyen pilotlar havada birkaç tur attıktan sonra ya Diyarbakır’a, veya Gaziantep’e ya da Elazığ’a doğru rotasını değiştirmek zorunda kalıyor

 

İstanbul veya Ankara’dan havalanan uçakların rotası Şanlıurfa’dır. Yolcuların yakınları havaalanında bekliyor. Sonrasında bakıyorsunuz ki bir anons geçiyor.

 

“Pardon Şanlıurfa’ya inemiyoruz” uçak önce Adıyaman havaalanına yöneliyor daha sonra Gaziantep havaalanına iniyor.

 

 

Bazen de uçak bir süre havaalanında bekletilirken, yolcular indirilmiyor. Uçağın pilotu "Şanlıurfa hava durumunu kontrol ediyoruz tekrar havalanabiliriz" diye ayrı anons geçiyor. Yolcular tekrar yerlerine oturuyor. Bu çile böylece devam edip gidiyor.

 

Kar veya yağmur yağışı, sis veya toz bulutu olduğu zaman uçaklar başka illere indiği zaman bu kez yolcuların çilesi başlıyor.

 

Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ veya Adıyaman’a inen uçağın yolcuları karşılarında muhatap bulamadıklarını dile getiriyor.

 

Urfa'dan İstanbul'a gidecek olan yolcular otobüslerle Gaziantep’e götürülürken, Gaziantep’e inen Urfa yolcuları ise aynı otobüslerle Urfa’ya getiriliyor

 

Havaalanından haber merkezimizi arayan yolcular isyanlarını dile getirirken bu işe biran önce son verilmesini söyledi

 

Gap Havaalanı isminden çok skandal havaalanı ismi ile anılan Şanlıurfa böyle anılmak istenmiyor. Yolcular uçağın başka illere inmesi halinde muhatap bulacak birilerini arıyor.

 

Bir hatırlatma yapalım. Bundan birkaç yıl önce uçak havaalanına inemediği için havada kalmıştı. Pilot bile havadayken Şanlıurfa’da muhatap bulamamıştı. Bunu haber yapan gazeteci ise yılın ödülünü almıştı.

 

Şimdi soruyoruz kim suçlu?
Kaynak: Kanalurfa.com

 

 


Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.