banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

TYB şanlıurfa Şubesi Mısır'daki İdamları Kınadı

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Mısır’da darbeyle gelen yönetimin çoğunluğu Müslüman Kardeşlerden olan 529 kişiye yönelik verdiği idam kararlarını kınıyoruz. Bu kararları meşru olmayan Mısır yönetimi tek başına almamıştır, İsrail ve Batı’nın, özellikle ABD’nin desteğiyle almıştır.
Ülkemizde twitter üzerinde hak ve hürriyet havariliğine soyunan Batı, bir insanın en temel hürriyeti olan yaşama özgürlüğü elinden alınacak sesini çıkaramıyor. Mısır’da idama mahkum edilen insanlar, meşru bir hükümetin darbeciler tarafından cebren ve hileyle görevden uzaklaştırılmasına karşı sadece demokratik hakları olan barışçıl gösteriler düzenliyor. Batı ve ABD, demokrasinin tarafını tutması gerekirken darbecilerin tarafını tutuyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Camiası olarak Batının bu iki yüzlüğünü kınıyor, hak ve adelet ve hukukun herkese ve her zaman lazım olduğunu bildirmek istiyoruz. Tarafımız, kişilerin temel hak, ve hürriyetlerinin tarafıdır.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.