banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Twitter ve Facebook'a erişim engellendi

Akşam saatlerinden itibaren birçok il ve ilçede PKK'ye yönelik olarak yapılan protesto eylemlerinde olaylar çıktı. Bazı yerlerde HDP binalarına saldırıların yaşandığı olaylarda Twitter ve Facebook'a erişmede sıkıntı yaşadı.

Twitter ve Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar ya giremediler ya da yavaşlamadan dolayı zorluk yaşadılar. Kimi kullanıcılar ise VPN gibi araçlarla sosyal medyayı kullanmaya çalıştı.

Sosyal medyaya yönelik erişim sıkıntısı kimi yerlerde devam ederken konuyla ilgili alınan resmi bir yasak kararı olmadığı gibi herhangi bir açıklamada yapılmadı.

Öte yandan çatışmaların başladığı Temmuz ayından bu yana çatışma ve olayların yaşandığı bölgelerde zaman zaman Twitter ve Facebook'a erişim engellendi.

Çatışmaların yaşandığı kimi yerlerde ise PKK'nin GSM şirketlerine ait istasyonlara yönelik saldırılarından dolayı internete erişim kesilirken telefon şebekesi de çökmüş durumda.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.