banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Tutuklanan 11 Polis Metris Cezaevi'ne gönderildi


Gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 polisten aralarında Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 38'i serbest bırakıldı.

Tutuklanan 11 polis, geniş güvenlik önlemleri altında Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
 

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İslam Çiçek, savunmasını aldığı 32 şüpheli ve dosya üzerinden işlem yaptığı 17 şüpheliyle ilgili hazırlayıp, gece yarısı tüm şüphelilerin yüzüne karşı okuduğu 115 sayfalık sorgu zabtı ve kararında, Yurt Atayün, Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altıntaş, Abdulkadir Ağır, Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan, Muhammed Kaya ve Mehmet Örs'ün tutuklanmasına karar verildiğini bildirdi.

Kararda, yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda siyasetçi, akademisyen, gazeteci, yazar, iş adamları, devlet kurumlarındaki görevliler, vakıf, dernek ve buna benzer kuruluşların başkan ile görevlilerinin soruşturmaya dâhil edildiği ifade edildi.
 

Kararda, "Sonuç olarak terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği ile ilişkilendirilerek haklarında telefon dinleme, teknik fiziki takip kararları alınan kişilerden bir kısmının, kamuoyunda da tanınan siyaset adamı, gazeteci, yazar, akademisyen, iş adamı, devlet yönetiminde görevli üst düzey bürokrat, bir kısmının da dernek, vakıflar gibi sivil toplum kuruluşları temsilcileri olduğu ve terör ile ilişkilendirilebilecek herhangi bir faaliyetleri olmadığı için haklarında takipsizlik kararı verildiği anlaşılmıştır" denildi.
 

Serbest bırakılan 29 kişinin, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan, bu suçu işlediklerine dair tutuklamayı gerektirir sorumluluk noktasında yeterli delil bulunmadığı, "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "suç uydurma" suçlarından da yasada ön görülen cezanın alt ve üst miktarları, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali gözetilerek serbest bırakıldığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.