banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

TURKUAZ PROJESİ AMACINA ULAŞTI

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, turkuaz bayrak uygulamasının, halkın ihtiyaçlarından, şikâyetlerinden ve taleplerinden doğduğunu belirtti. Eyyübiye’yi hem çevresel dokusu hem de alışveriş mekânları ve imkânlarıyla çağdaş bir kent konumuna getirmek istediklerini söyleyen Ekinci, turkuaz bayrak uygulaması öncesi kamuoyu araştırması yaptıklarını hatırlatarak, “Bu araştırma soncunda başlattığımız uygulamanın amacına ulaştığını görmek bizi memnun ediyor” dedi. 

“VATANDAŞA ANKET YAPILDI” 

Başkan Mehmet Ekinci, “Eyyübiye’ de başta yiyecek içecek mekânları olmak üzere işletmelerden alışveriş yapan gerek kendi hemşerilerimiz, gerekse şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimizle anket yaptık. Gördükleri eksikleri, taleplerini belirledik. Bunun sonucunda vatandaşa sunumda en fazla memnuniyet yaşatacak biçimde donanımlı, hizmeti kusursuz icra etmeye çalışan işletmelerimize turkuaz bayrak vermeye başladık. Turkuaz bayrak, işletmenin bir müşterinin aradığı kriterlere sahip olduğu anlamına geliyor. Buraya gelen ziyaretçilere de ‘Burada istediğim kalitede hizmet alabilirim’ duygusunu, rahatlığını ve güvenini veriyor.” dedi. 

“40 İŞLETMEYE BAYRAK VERİLDİ” 

Turkuaz bayrak almak için başvuruların sıklaştığını ve şu ana kadar 40 civarında işletmeye bu ayrıcalığı tanıdıklarını kaydeden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Elbette ki, bu bayrak ziyaretçiler, alışveriş edecekler açısından bir tercih nedeni oluyor. Bir zaman gelecek belki insanlar artık bir yerde turkuaz bayrak yok ise oraya girmeyecekler. Şu an 40 civarında olan sayımızın giderek artacağını görüyoruz. Çünkü işletmeler arasında bu konuda bir yarış var. Elbette ki, işletme sahiplerimiz de yaptığımız bu uygulamanın Şanlıurfa için de kendilerinin için de bir kazanç olduğunu biliyorlar ve destekliyorlar.” diye konuştu. 

“TURKUAZ MASA REHBER OLUYOR” 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediyeye kurdukları “Turkuaz Masa’nın da, halkın talep ve şikâyetlerini almak ve hizmetlerini buna uygun şekillendirmek için kendilerine rehber olduğunu söyledi. Ekinci, “Halkımız, ‘Turkuaz Masa’ aracılığıyla beklentilerini, sorunlarını aktarıyorlar. Biz de en yaygın ya da en aciliyet gerektiren sorunları kısa zamanda tespit edip, çözüm imkânlarımızı ona göre yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.