banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Türkiye'nin tanınmış âlimleri Adana'da buluştu

Türkiye’nin tanınmış âlimlerin katılımıyla Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek “Diriliş Buluşmaları” programı öncesi Adana’daki İslami sivil toplum kuruluşları kahvaltıda buluştu.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli’nin ev sahipliğinde Adana Öğretmen Evi’nde gerçekleşen kahvaltı programına; “Diriliş Buluşmaları”na konuşmacı olarak katılacak hocalar Nureddin Yıldız, Mehmet Emin Ay, İhsan Şenocak, Ebu Bekir Sifil ve Abdulmetin Balkanlıoğlu da katıldı.

Adana’daki onlarca STK’nın başkan düzeyinde katıldığı program, kahvaltı ve yapılan duanın ardından sorulu cevaplı sohbet şeklinde devam etti. Programda ilk söz alan, Mehmet Emin Ay Hoca, Müslümanların birlikte iş yapmayı başardığı an vahdetin fiilen sağlanmış olacağını vurguladı. Diriliş Buluşmaları’nı bu noktada önemsediklerini vurgulayan Ay, küçük bir örneklik olarak bunu tesis ettiklerini ifade etti. Müslümanların vahdet için mutlaka bir araya gelip buluşması gerektiğine değinen Ay, ümmet olarak buna ihtiyaç olduğunu söyledi.

“28 Şubat Süreci bitti, deniliyor ama mağduriyetler devam ediyor

Soru kısmında söz alan Asımın Nesli Derneği Başkanı Hacı Ali Doğan’ın “28 Şubat Süreci’nde bir takım sıkıntılar yaşandı, günümüzde bu problem ve sıkıntıların biraz hafiflediğine dair söylemler var ancak özellikle bu süreçte mağdur olan âlim sıfatı taşıyan bazı şahsiyetlerin mağduriyetlerinin devam ettiğine şahidiz. Şu anda Şahmerdan Sarı isimli âlim yurt dışında sürgün hayatı yaşıyor. Maalesef bunun ne medyada ne de hocalarımızın dilinde gündem olmadığını görüyoruz. Acaba bu, 28 Şubat refleksinin sonucu mu yoksa âlimler arasında bir iletişim problemi mi var” şeklinde sorusuna cevap İHH Başkanı Yıldırım’dan geldi.

“Hayatında bir tek tokat dahi atmamış bir adam 20 yılı aşkındır cezaevinde

Şahmerdan Sarı Hoca konusunda bir çalışmalarının olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu konuda ne yazık ki şu ana kadar bir sonuç alınamadı ama inşallah bir sonuç alınır. Sadece bu değil buna benzer olaylar var. Ben de avukatım bu dosyalara baktığımız zaman 28 Şubat sürecinde birçok grup yıllardır hapishanelerde yatıyor. Mesela hayatında bir tane tokat dahi atmamış biri, 20 yılı aşkındır cezaevinde. Dosyaya baktığında bunun hiçbir suçu yok. Ne yazık ki bu tip hadiseler var. Bu konularda duyarlı olanlar da var, bu konuda çalışmalar yapılıyor. Dua edin sonuçlar alalım. Bu konuda sadece bir kişi değil epey mağdur insanımız var. Bu konularda toplum ne kadar hassas olursa ve bunlar gündeme getirirse o kadar kolay sonuç alınır. Yılmamak lazım, sonuç alınabilecek işler yapmak lazım. Bizler de elimizden gelen bir şeyler varsa gerekeni yaparız. Bu konuları âlimlerimizin de hatırlaması, gündeme getirmesi önemli.”şeklinde konuştu.

 

“Şu anda 20’ye yakın ülke,  Suriye’deki kadın ve çocukları bombalıyor

Suriye konusuna da değinen İHH Başkanı Yıldırım, “Şu anda 20’ye yakın ülke,  Suriye’nin hava sahasında Suriyeli kadın ve çocuğu bombalıyor. Biz burada kahvaltı yaparken, insan fıtratı şakalaşırken hiçbir an yok ki Suriye’nin herhangi bir yerinde kopan bir kol, çıkan bir göz, şehit olan bir çocuk, feryat eden bir anne olmasın.”diyerek oradaki durumu özetledi.

“Suriye’de kazanan ABD ve İsrail oldu

Suriye’de Müslümanları birbirine düşürüldüğüne dikkat çeken Yıldırım, “Sünni- Şii kavgası yaptırdılar, Selefi-Sufi kavgası yaptırdılar, etnik kavga yaptırdılar.” dedi.

Bütün şer güçlerinin Suriye’de olduğunu belirten Yıldırım, Müslümanların uyanık olması gerektiğini vurguladı. Suriye’de kazananın sadece Amerika ve İsrail olduğuna dikkat çeken Yıldırım, İsrail’in son zamanlarda Mescid’i Aksa’yı yıkma planını yeniden devreye soktuğunu dile getirdi.

Sen-ben meselesi gütmenin zamanı olmadığını ifade eden Yıldırım, Müslümanların uyanmaması durumunda Haçlı ve Siyonist ittifakın İslam Dünyasını kan ve gözyaşına boğacağı uyarısında bulundu.

Kahvaltı programı, yapılan soru cevaplı sohbetin ardından sona erdi. (Ayhan Kaya- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.