banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Türkiye'nin Resmi dili Türkçe ve Kürtçe!!
Seyahat kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın önde gelen isimlerinden Lonely Planet, yayınladığı son seyahat kitabında Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe ve Kürtçe olduğunu yazdı.

Lonely Planet'in, 'Cool Stuff to Know About Every Country in the World' (Dünya Üzerindeki Bütün Ülkeler Hakkında Bilmeniz Gereken Şeyler) adını taşıyan 2011 basımı seyahat kitabında Türkiye'nin resmi dili 'Türkçe, Kürtçe' olarak yer aldı.

Kıtalara göre ;her ülke hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler aktaran kitabın Asya Kıtası bölümünde Türkiye'nin sınırlarını belirten küçük bir haritayla birlikte verilen bilgiler arasında, Türk lokumunun tarihçesi, Ayasofya, Mevlana, Kapadokya ve Truva hakkında kısa bilgiler fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.

MİLYONLARCA KİŞİ İZLİYOR
Lonely Planet, ülkeler hakkında verdiği bilgilerle gezi kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi olarak biliniyor. Şehir, ulusal parklar, gönüllü seyahat rehberleri, dil eğitimi yayınları da bulunuyor. Fotoğraf kitapları, yemek tarifleri, internet ortamında verdiği seyahat önerilerinin dünya üzerinde, milyonlarca takipçisi var. Dünya gezginlerinin seyahatlerini planlarken kullandığı en geniş kaynak olarak bilinen Lonely Planet, restoran, otel ve tatil merkezlerine kalite kredisi de veriyor.
haberevet.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.