banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

IŞİD Adıyaman'dan ne istiyor?

Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen IŞİD bağlantılı canlı bomba eylemcilerinin neredeyse tamamının Adıyaman ilinden olması akıllara IŞİD Adıyaman'dan ne istiyor? sorusu geliyor. Son İstanbul Taksim istiklal caddesi bombacısı Mehmet Öztürk’ün IŞİD’le bağlantılı olduğu bulgularına ulaşıldı. Mehmet Öztürk’ün olaydan hemen önce Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a geldiği tespit edildi. Polis, Adıyaman’daki çalışması sonrasında Öztürk’ün otogarda İstanbul otobüsü için bilet aldığı sıradaki görüntüsüne ulaştı. 

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba eylemi sonrasında soruşturmaya başlayan polis, terör örgütü IŞİD üyesi Mehmet Öztürk’ün bağlantılarını ortaya çıkarmaya başladı.

Canlı bomba Öztürk’ün, eylemi gerçekleştirdiği gün İstanbul’a geldiği belirlendi. Öztürk’ün izini süren polis, eylemcinin adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a ulaştığını ve metroyla geldiği şehir merkezinden taksiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne kadar geldiğini belirledi.
Balo Sokak’ta gerçekleşen ve dört turistin yaşamını yitirdiği canlı bomba eylemini araştıran İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri önemli bilgilere ulaştı.

18 Mart’ta bilet aldı
Olayın aydınlatılması için oluşturulan özel ekibin çalışmaları sonrasında canlı bomba eylemini gerçekleştiren ve IŞİD’le bağlantılı olduğu bulgularına ulaşılan Mehmet Öztürk’ün olaydan hemen önce Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a geldiği tespit edildi. Polis, Adıyaman’daki çalışması sonrasında Öztürk’ün otogarda İstanbul otobüsü için bilet aldığı sıradaki görüntüsüne ulaştı. Milliyet’in ulaştığı bu görüntüde Öztürk’ün firma görevlisinden 18 Mart’ta İstanbul için bilet alırken görülüyor. Yapılan araştırmalarda, Adıyaman’dan yola çıkan Öztürk’ün İstanbul esenlerOtogarı’nda indikten sonra metro ile şehir merkezine doğru geldiği ve Fatih Yusufpaşa durağından bindiği taksiyle Taksim’e kadar geldiği, buradan da yürüyerek İstiklal Caddesi’ne girdiği belirlendi.

İstanbul’da teması yok
Geriye dönük araştırmalarda, Öztürk’ün İstanbul’da hiç kimseyle bir temasının bulunmadığı anlaşıldı. Ancak, Öztürk’ün olaydan 3-4 gün önce bir kez daha İstanbul’a geldiği yönünde bilgiler bulunduğu, bu gelişinin de keşif amaçlı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Geçmişi araştırıldı
Canlı bomba Öztürk’ün geçmişiyle ilgili yapılan araştırmalarda ise Öztürk’ün Gaziantep’te faaliyetleri ortaya çıkarılan ve IŞİD’le bağlantılı olarak hareket eden Durmaz grubu içinde yer aldığı belirtildi.

DAHA ÖNCE ADIYAMAN BAĞLANTILI ÇIKAN BOMBACILAR!

Ekim 2015 yılında 107 kişinin öldüğü 500 kişinin yaralandığı Ankara saldırısını gerçekletiren Ankara Bombacısı  Yunus Emre Alagöz, HDP Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder ve Suruç'taki 32 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün de  Adıyaman ili ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

Tolga Şardan - Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.