banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Şanlıurfa'da

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek toplantıların açılış töreni öncesinde (28 Şubat 2012 Salı) saat 09’da Hilton Garden İnn’de bir basın toplantısı düzenlenecektir.
Toplantının açılış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Şeref Fakıbaba, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr.Kemal Biçerli, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile  ilgili kuruluşların temsilcileri de katılacaktır.
Hayat Boyu Öğrenme ile ilgili mevcut politika ve mevzuatın gözden geçirilmesi, Hayat Boyu Öğrenme sistemi içerisinde yer alan illerdeki kişi ve kurumların bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları ve Hayat Boyu Öğrenme fırsatlarının ulusal ve bölgesel olarak tartışılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantılara, Proje kapsamındaki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, YÖK, TÜSİAD,TİSK, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez ve yerel teşkilatlarından 200’ü aşkın temsilci katılacaktır. Toplantılar yabancı ve yerel uzmanlar tarafından yönlendirilecektir.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesinin amacı; her tür öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişimlerinin desteklenmesi, AB uygulamaları doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme perspektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulmasıdır. Faaliyetleri Türkiye’de 12 NUTS II bölgesinde 43 ili kapsayan Proje, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki Şanlıurfa, Erzurum ve Kayseri bölgesel koordinasyon ofisleri aracılığıyla yürütülmektedir. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin de eş finansman sağladığı Projenin faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı, Program Otoritesi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Proje Bütçesi; 7.4 Milyon Avro, Operasyonun Genel Bütçesi ise 15 Milyon Avro’dur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.