banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Türkiye'de bir ilk, Kurbanlıklar cepte

Başakşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kurban alanlarında uygulamaya koyduğu akıllı teknoloji ile vatandaşlar kurbanlıkların yaşı, hayvan sahibi, ırkı gibi bilgilere resimleri ile birlikte erişebiliyor. Akıllı teknoloji Bahçeşehir ve Başakşehir kurban satış ve kesim alanlarında uygulamaya başladı.

Başakşehir’in kurbanlıkları çok akıllı

Başakşehir Belediyesi’nin Bahçeşehir ve Başakşehir kurban satış ve kesim alanlarında kurduğu akıllı teknoloji, mobil uygulama üzerinden kurbanlıkların kulak küpeleri ile ilişkili olarak resimleriyle birlikte kayıt altına alınmasını kapsıyor. Alınan kayıtların IOS ve android uygulama üzerinden vatandaşın erişimine açılıyor. Bu sayede vatandaşların satın alacakları kurbanlıklar ile ilgili kafalarında ki soru işaretleri de ortadan kalkıyor.

Başakşehir kurban satış ve kesim alanlarına giren hayvanlar önceden Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollerinde geçiriliyor, kesime uygunluğu tespit ediliyor. Hayvanın kurban edilmesinde herhangi bir sakınca görülmemesi durumunda bu bilgiler barkot uygulaması yöntemiyle kayıt altına alınıyor. Vatandaşlar akıllı telefonlarından kurbanlıkların kulaklarındaki barkodu okutarak hayvanın bilgilerine ulaşabilecekleri gibi çadırlara asılan barkod numaralarını alana yerleştirilen dijital ekranlara girerek de ulaşabiliyorlar.

Mobil uygulama üzerinden kurban ve kurban kesimi sonrası bilgilendirme de yapılacak.

Zamandan tasarruf sağlanıyor

Kurbanlık hayvan almaya gelen vatandaşlar satın alacakları kurbanlıklar hakkında akıllı telefonlarındaki barkod uygulaması yöntemiyle satın alacakları kurbanlıklar hakkında her türlü bilgiyi kolaylıkla elde edebiliyor.  Bu yöntemle vatandaşların akıllarındaki soru işaretleri de ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Türkiye’de ilk kez uygulanan teknolojik açıdan kolaylık sağlayan bu yöntem hem satıcı hem alıcı açısından zamandan tasarruf sağlıyor.

Kurbanlıklar barkod sistemi ile kontrol altına alınıyor

Günümüzün bilgi teknolojilerini kurban alanına entegre etmek istediklerini belirten Başakşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Serdar Bilen dijital uygulama ile ilgili şunları söyledi: “Yıllar süren kurban alanındaki Başakşehir Belediyesi’nin çıtayı bir kademe daha yukarı çektiği bir uygulamasıdır. Günümüzün bilgi teknolojilerini kurban alanına entegre etmek istedik. Sistem akıllı cihazlarda çalışan bir sistemdir. Bu Türkiye’de bir ilktir. Biz alana giriş yapan tüm hayvanları tek tek kurban için uygun olup olmadığını kontrol ediyoruz.  Hayvanların pasaportlarını, sağlık durumlarını kontrol ediyoruz. Bizim kontrolümüzden geçmeyen hayvanlar satışa sunulmuyor. Kurbana uygun ise bunu kayda geçiriyoruz. Önceki senelerde vatandaşlar kurbanlık ile ilgili tereddüde düşerse bize başvuruyordu, biz onları bilgilendiriyorduk. Biz bu kayıt işleminde kâğıt işlemini de ortadan kaldırdık. Bu bilgileri uygulamamız sayesinde sisteme giriyoruz. IOS ve android uygulama üzerinden bizim işlemiş olduğumuz bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Dolayısı ile kurbanlıkla ilgili bilgileri bize sormadan da kulaklarındaki barkodu okutmak ya da alandaki ekranlara numarayı girmek suretiyle kısa sürede kendileri de edinebiliyorlar.” (Erkan Yavuz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.