banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Milletvekili Gaziantep

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve her yıl geleneksel olarak devam ettirilecek olan Kur’an Kursları Bilgi Yarışması ödül töreninin şölen havasında geçmesi bekleniyor.

Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz sloganıyla Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye Müftülüğünün ortaklaşa düzenleyeceği Kur’an Kursları Bilgi Yarışması Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 333 Kur’an Kursuna bağlı 11560 Kur’an Kursu talebesinin katılacağı ödül töreninde talebelere çeşitli hediyeler dağıtılacak. Kız talebe ve erkek talebelerin ayrı kategoride değerlendirildiği ödül töreninde talebelere Tablet PC, Bisiklet ve Notebook’un aralarında bulunduğu çeşitli hediyeler verilecek. 35 kişiye Tablet PC, 100 kişiye Bisiklet ve 3 kişiye de Notebook’un verileceği ödül töreni 21 Ağustos 2014 Perşembe Günü saat 10.00’da Gap Arena Stadı Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek.

Ayrıca yarışmaya katılan 11,560 talebeye de çeşitli hediyeler dağıtılacak. Yine bu kapsamda kapalı spor salonuna gelecek olan talebe ve ailelerine de şerbet, kek ve meyve suyu ile su ikramında da bulunulacak.

Düzenlenecek olan Kur’an Kursları bilgi Yarışması Ödül Töreniyle ilgili bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tüm vatandaşları Perşembe günü düzenlenecek olan bilgi yarışması ödül törenine davet etti. Başkan Ekinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi. ‘’Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye müftülüğü olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. 333 Kur’an Kursunda toplam 11560 öğrencimizin katıldığı bu faaliyette amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bunu alışkanlık haline getirmeleridir. Eyyübiye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik düsturunu ilk geldiğimiz günden itibaren hayata geçirmeye çalıştık. Bu faaliyette bu çalışmalarımızdan biridir. Ayrıca Trükiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor olması da bize mutluluk veriyor. İnşallah bu faaliyetin devamı örnek teşkil eder. Ve bu tarz faaliyetler Türkiye genelinde yapılmaya başlanır. İlkini Gap Arena Kapalı spor Salonunda düzenliyoruz. Öyle umut ediyorum ki önümüzdeki yıldan itibaren artık Kapalı spor Salonunda değil de Gap Arena Stadında yaparız. Vatandaşlarımızın da bu tarz faaliyetlere ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Bu manada bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz bu faaliyetimize bütün vatandaşlarımız ilgi gösterir. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza dini değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu ve bu dini değerlerimize sahip çıktıklarında onları nasıl bir gelecek beklediğini az da olsa yaşatabilmek ve diğer çocuklarımıza örnek teşkil etmesini sağlamaktır.’’ Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.