banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Türkiye sınırına ateş açıldı: 1 asker hayatını kaybetti

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde Suriye tarafından asker açıldı. Açılan ateşte yaralanan bir asker kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili olarak Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, "Saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu’nda görevli personelin bulunduğu nöbet mevzisinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirildi.

Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyuldu ve 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralandı."

Yaralı askerin kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verildiği kaydedildi.

Hayatını kaybeden Gökhan Çakır'ın Muş nüfusuna kayıtlı olduğu  ve ailesinin İzmir’de yaşadığı belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.