banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Türkiye ile Rusya arasında adli yardımlaşma sona erdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in Rusya Federasyonu’nun “Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasındaki Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması’na Taraf Olmaması”na ilişkin kararı hakkındaki bir soru üzerine söz konusu gelişmenin yeni olmadığını 2002 yılında iki ülkenin vardığı mutabakatı yansıttığını söyledi.

Bilgiç, “Rusya Federasyonu Hükümeti’nin 15 Aralık 1997 tarihinde Ankara’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasında Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması’na taraf olmama niyetinin Türkiye Cumhuriyeti’ne iletilmesine ilişkin karar Rusya Federasyonu Devlet Başkanı V. Putin tarafından 30 Aralık 2015 tarihinde onaylanmıştır. 

Esasen kararda bahsi geçen anlaşma 1997 yılında imzalanmış olmakla birlikte, her iki taraf anılan anlaşmanın yetkili organlarca onaylanmasından ve yürürlüğe girmesinden imtina edilmesi hususunda 2002 yılında mutabakata varmıştır.” dedi.

Bu nedenle Rusya Hükümeti’nin söz konusu kararının yeni bir gelişme olmadığını belirten Bilgiç, bu gelişmenin 2002 tarihli karşılıklı mutabakatı yansıtmaktan öteye bir önem ve anlamı olmadığını belirtti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.