banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Türkiye hafızlık bir 'incisi' Trabzon'dan

 Peygamberler şehri Şanlıurfa çok önemli bir geceye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yedi hafız Türkiye birincisi olmak için ter döktü. Yarışmaya Trabzon’dan katılan Fatih Polat isimli hafız birinci olurken, Erzurum’dan yarışmaya katılan Yusuf Yılmaz ikinci, Kahramanmaraş’tan yarışmaya katılan Onur Yılmaz ise üçüncü oldu.

5 bin kişi arasından finale kaldılar

Hz. İbrahim’in makamı olarak bilinen Mevlidi Halil (Dergah) Camisinde akşam namazından sonra başlayan final programına binlerce Kuran aşığı katıldı. Yarışmaya katılan hafızların aileleri ve yakın akrabaları da programı heyecanla beklediler.

Hesaplama 100 puan üzerinden yapıldı

5 bin kişi arasından yapılan sınavların ardından 23 bölgenin temsilcisi olan 19 kişi arasından Hafızlık Yarışması Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan yedi hafız, sırasıyla kürsüye çıkarak jüri üyeleri tarafından kendilerine soru olarak sorulan Surenin ayetlerini ezbere okudular.100 üzerinden hesaplanan puanların 60'ı hafızlık için, 30'u tecvid ve tashihi huruf, 10'u ise seda için hesaplanarak iki soru soru soruldu.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak’ın günün mana ve ehemmiyeti ile ilgili konuşma yaptığı yarışmaya; Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim merkezi Müdür Vekili Fatih Çatmakaş jüri üyesi olarak katıldı.

Okunan Kuran’lar mazlum Müslümanların kurtuluşuna ithaf edildi

Hafızlık yarışmasına katılan 5 bin hafızın okuduğu Kuranı Kerimin hasılasının ve bereketinin Peygamberler şehri Şanlıurfa’da düzenlenen bu gecede olduğunu belirten Bünyamin Albayrak, “Biz bu okunan bereketi tüm mazlum Müslümanların kurtuluşuna ithaf ediyoruz. Bu gece okunacak bütün Kuranlar Gazze’deki, Şam’daki, Bağdat’taki ve civarındaki gözü yaşlı tüm Müslümanların kurtuluşuna ve huzuruna vesile olacaktır inşallah” dedi.

Bu gecenin Şanlıurfalılar için çok önemli olduğunu belirten İl Müftüsü İhsan Açık, bu gecede çok önemli misafirlerinin olduğunu belirterek böyle bir program için Şanlıurfa’yı tercih eden herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yarışmanın ardından birinci olan hafıza 10, ikinciye 8, üçüncüye 6, diğer 4 kişiye de birer cumhuriyet altını hediye edildi.
 

İlk üçe girenler;

Birinci Fatih Polat,  Mustafa İmamoğlu Erkek Kuran Kursu / Trabzon

İkinci Yusuf Yılmaz, Yıldırım Beyazıt Erkek Kuran Kursu / Yakutiye- Erzurum

Üçüncü Onur Yılmaz,  Acemli Camii Erkek Kuran Kursu / Kahramanmaraş

 

Dördüncüler;

 M. Mahmut Başeğmez,  Kocatepe Kuran Kursu Bayrampaşa / İstanbul

Oğuzhan Yangın,  Hafız Hasan Kuran Kursu /Cumayeri- Düzce

Burak Şahin,  Büyükağa Erkek Kuran Kursu /Amasya

Mehmet Ceviz,  Yemişli Köyü Kuran Kursu / Adana (Osman Gülebak- Mustafa Bikeç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.