banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Türkiye Güreş Şampiyonası Şanlıurfa’da Başladı


Seremoniye katılan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, “Bu minderlerde 2014 Özbekistan Dünya Şampiyonası’nda büyükler kategorisinde güreşecek kardeşlerimiz de var” diyerek, gençlere öğütler verdi.

2014 Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası açılış seremonisi Şanlıurfa GAP Arena Spor Tesisleri Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonaya katılan çeşitli illerinden 50-55-60-66-74-84-96 ve 120 Kg olmak üzere 8 faklı siklette 493 güreşçiyi temsil eden sporcular ellerindeki bayrak, flama ve katıldıkları illerin yazdığı pankartlarla mindere çıktı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu seremonide, açılış konuşmaları yapıldı.
Kürsiye çıkan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdür Ertuğrul Yıldız, okuduğu şiirle konuşmasına başladı. Yıldız, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın kendisine, “Müdür bey, bu toplumun çarpıklığından, eksikliğinden yanlışlığından sorumluyuz, sorumlusunuz” dediğini hatırlatan Müdür Yıldız, “Biz tüm çalışmalarımızı bu sorumlulukla yapıyoruz. Bulunduğumuz yerin bir vebalinin olduğunu bilerek, sizin gibi değerli spor büyüklerimizden aldığımız destekle, bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı bu boyutta yapacağız” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Yerlikaya, “Bu minderlerde, 2016 Özbekistan Dünya Şampiyonası’nda büyükler kategorisinde güreşecek kardeşlerimiz de var. Bu minderlerden, büyükler takımına koyacağımız kardeşlerimiz, sporcularımız olacak inşallah” dedi. Şanlıurfa’da gerçekten çok başarılı ve spora çok ciddi katkısı olan bir il müdürümüz var. Şanlıurfa bu noktada çok şanslıdır. Spora katkılarından dolayı İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’a çok teşekkür ediyorum. Dedi

Yerlikaya, gençlere dönerek yaptığı konuşmasında, “Kendinize güvenin. İsteyin ve inanın. Açık ifade ediyorum, biz şartları ve koşulları aştık. İstiyoruz ki; 8 sıkletimizde de buradan çıkacak kardeşlerimizi, sporcularımızı takıma koyalım. Var mısınız” dedi.

Yerlikaya , “TARİH ALTINLARI YAZACAK”
Kendisinin de aynı yollardan geçtiğini hatırlatan Yerlikaya, hedefinin ise dünya, olimpiyat ya da Avrupa şampiyonu olduğunu ifade etti. Tarihin altınları yazdığını vurgulayan Yerlikaya, “Ben de aynı bu yoldan geçtim. Ben de bu sıralarda böyle durdum. Ama asla kararsız kalmadım. Asla karamsar olmadım. Hedefi takıma girmek değildi. Hiçbir zaman için takıma girmeyi hedef görmedim. Çünkü tek hedef var. Bu da, ya Avrupa şampiyonu olmak, ya dünya şampiyonu olmak ya da olimpiyat şampiyonu olmaktır. Sevgili gençler, unutmayın tarih altınları yazacak. Onun için Rabbim, bahtınızı açık etsin, gücünüze güç katsın. İnşallah emeğiniz daim olur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yerlikaya, Şanlıurfa’da güreş sporuna destek olanlara plaket ve şilt verdi. Yerlikaya’ya şampiyonanın Şanlıurfa’da yapılmasına desteğinden ötürü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul yıldız tarafından resmi işlenmiş yöresel bakır tabak ve plaket verildi. Halk oyunları gösterisi ve kısa bir sıra gecesinin ardından seremoni son bulurken, müsabakalara devam edildi. 50 kg siklette Şanlıurfanın gururu Murat Cankaya Türkiye 2.si oldu. Final maçını kaybeden Murat Cankaya büyük hüzün yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Cankaya’yı İl Müdürü Ertuğrul Yıldız teselli etti.
Açılış sonrası Greko – Romen güreş müsabakaları 50, 60, 74 ve 96 sikletlerde 1,2,3 olan oyunculara madalyalarını yine Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve il protokolü takdim ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.