banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Türkiye Devletinin büyüklüğünü anladım

 Başpiskopos Aram Ateşyan Suruç Konaklama Tesislerini ve tesislerde kalan Ermeni aileleri ziyaretinin ardından Şanlıurfa’ya gelerek, Vali İzzettin Küçük’le görüştü. Başpiskopos Ateşyan’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Vali İzzettin Küçük, komşu ülkelerden Türkiye’ye sığınan herkese yardım eli uzattıklarını, kimsenin dinine veya etnik kökenine bakılmadığını kaydetti.

Türkiye Ermeni Patrikliği Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ise Suruç Konaklama Tesislerindeki ziyaretlerinden bahsederek: “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünü bir kez daha anladım” dedi.

Başpiskopos Ateşyan şöyle devam etti: “Katliam vuku bulan bir ülkeden hayatlarını kurtarmak için yaşam limanı olarak kabul ettikleri Türkiye’ye sığınanlar arasında bizim milletten üç aile bulunuyor. Bu üç aile 18 kişiden oluşuyor. Bugün onları ziyaret ederek hem ruhani anlamda hem manevi anlamda onlara destek vermek istedik. Ziyaretimizden çok mutlu oldum, huzur buldum çünkü yüzlerinde gülümseme eksik değildi. Mutluluklarının sebebini sorduğumdaysa: “Burada evimizden daha rahatız” dediler. Gerçekten din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkese kucak açmış bir toplum Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları. Ve özellikle Türkiye Devleti, bir kez daha anladım, gerçekten büyük bir devlet. Biz televizyonda görüyor, gazetede okuyoruz. Acaba gerçekten bu kadar yardım yapılıyor mu diyoruz. Bunu yerinde görmek, şahit olmak ayrı bir huzur veriyor bize. Gördük ki oradaki ailelerin nerdeyse hiçbir sıkıntıları, eksikleri yok. TV, buzdolabı, klima, uydu ve dahasıyla dört dörtlük konforlu çadırlar kurulmuş orada.  Bundan dolayı ben şahsınıza, devletime, yöneticilerime ve siz sayın valime teşekkürlerimi sunuyorum”.

 

Ziyaretin sonunda ise Vali İzzettin Küçük tarafından Başpiskopos Aram Ateşyan’a yöresel fincan takımı hediye edilirken, Başpiskopos Ateşyan ise; Vali İzzettin Küçük’e el işi ahşap oyma vazo hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.