banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KUTLUAY BAYTAK ile anlaştı Sulama Birlikleri Kasımpaşa

Türkiye Bankalar Birliğinden dolandırıcılık uyarısı

Türkiye  Bankalar Birliği (TBB) yaptığı yazılı açıklamayla son günlerde, kendilerini Türkiye Bankalar Birliği personeli veya Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, banka müşterilerini telefonla arayarak, müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle vatandaşları dolandırmaya teşebbüs ettikleri konusunda uyarıda bulundu.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini temin etmek amacıyla açıklama yapılması zorunda kalındığını belirtilen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) açıklamasında, TBB’nin, müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve böyle bir görevi bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada devamla; “Kendilerini Birlik çalışanı veya Birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır.“ denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.