banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Türk Dil Kurumundan Kürtçe sözlük-VİDEO


Bugüne kadar birçok dilde lügat ve sözlük hazırlandığını belirten Arınç, “Türk Dil Kurumu şimdiye kadar 30’dan fazla dilde lügat ve sözlük hazırlamıştı. Ama biz gelinceye kadar Türkçe-Kürtçe sözlük hazırlamamışlardı. Moğolca sözlüğümüz var ama Kürtçe sözlüğümüz yoktu. Talimat vermiştim onlarda bir bilim heyetine bir sözlük hazırlattılar. Türk dil kurumunun verdiğimiz talimat doğrultusun da hazırlamış olduğu ferhengi (sözlüğü) takdim ediyorum.” dedi.



Yakın bir tarihte yapılan baskıları tüm okullara göndereceklerini dile getiren Arınç, seçmeli ders olarak Kürtçe okullarda okutulmaktadır. Ben Kürt kardeşlerimizin ve ülkede yaşayan bütün kardeşlerimizin buna çok büyük bir ilgi duyacağını inanıyorum.” şeklinde konuştu.



“İnşallah ülkemizde daha güzel günler göreceğiz”

Hazırlanan sözlüğün 10 bin kelimeden oluştuğunu kaydeden Arınç, “Sözlüğümüz öncelikle öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve üniversitelerde bu dilde eğitim yapan gençlerimiz için hazırlanmıştır. İnşallah ülkemizde daha güzel günler göreceğiz. Farklılıkları zenginlik olarak kabul edeceğiz ve terörsüz, şiddetsiz ve silahsız bir şekilde, herkesin fikirlerinin siyasetin konuşulduğu bir özgür ülkede, Türkiye’de kardeşçe yaşayacağız.” dedi (Yunus Emre-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.