banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Türk Askeri Kobani'ye mi girdi? Urfa valiliğinden flaş açıklama

Basında çıkan “Türk askeri hendek kazıp, Kobani’ye girdi” haberleri ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddiaları gerçek dışı olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Valiliği: Kobani’ye girildi haberleri gerçek dışı Şanlıurfa Valiliği, basında çıkan “Türk askeri hendek kazıp, Kobani’ye girdi” haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Basında yer alan “Türk askeri hendek kazıp, Kobani’ye girdi” haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada sınırda sadece beton duvar çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.

Haberlerde iddia edildiği gibi güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Valiliğimiz tarafından Suriye sınırımızda önceden beri devam eden sınır güvenliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında çalışmalar devam etmekte olup, Suruç ilçemizdeki Mürşitpınar sınır kapısı bölgesinde de çalışmalar sürdürülmektedir. İki ay önce ihalesi yapılan duvar örme çalışmaları Mürşitpınar sınır kapısının doğusunda bir, batısındaysa 4 kilometre olmak üzere toplam beş kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Çalışmalar uluslararası koordinatlara göre sınırın sıfır noktasında yürütülmektedir. Hendek kazıldığı iddialarına konu olan çalışmalar ise güçlendirilmiş beton duvarların yerleştirileceği yerlerdeki temel güçlendirme çalışmalarıdır"

Anahtar Kelimeler:
Urfa Valiliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.