banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Turizm müdürlüğünden sıkı denetim

Şanlıurfa Valiliği il kültür ve turizm il müdürlüğü Turizmde öneli bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa’da bir yandan tanıtım aktivitelerinin artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürürken bir yandan da İlimiz ve ilçelerimiz genelinde sıkı kontrollerini sürdürmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve  TURSAB GAP Bölge Yürütme Kurulu tarafından 05.06.2014 Perşembe günü İlimiz balıklı göl bölgesinde faaliyet gösteren seyahat Acentelerinde denetlemeler yapıldı

Bu bağlamda ; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirilen kaçak faaliyetinde bulunan iş yerleri yanında, faaliyet gösterdiği düşünülen ancak faaliyette bulunmayan vitrinlerinde seyahat acentesi veya organizasyon ibareleri kullanıldığı tespit edilen işyerlerinde söz konusu ibarelerin 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa aykırı olduğu yönünde uyarılarda bulunuldu ve kaldırılması yönünde firmalar uyarıldı. Yapılan denetimler sonucunda 2 ayrı işletme hakkında yasal işlem başlatmak suretiyle 2 tutanak tutuldu ve idari para cezası  uygulandı.

Şanlıurfa Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Denetleme Komisyonu tarafından rutin denetimlerin devam edeceği,Kokartsız turist rehberliği faaliyetinde bulunanlar ve Kaçak Seyahat Acentesi faaliyetinde bulunan firmaların, gerek faaliyette bulunduğu yerlerde gerekse de devam eden turlarda otobüs denetimlerinin yapılacağını, söz konusu firmaların biran önce  Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TURSAB Başkanlığına başvurularını yaparak işletme belgesi almaları gerektiğivurgulandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.