banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Tuncay Güney: Ergenekon dönemi bitti
Ergenekon davasıyla adı gündeme gelen ve “Ergenekon’un kara kutusu” olarak bilinen gazeteci Tuncay Güney, Rotahaber yazarı Çetin Agaşe ile birlikte  SkyTürk 360'ta Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu Şimdi Söz Sende programına konuk oldu. Güney ve Agaşe, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Toronto 'dan canlı yayına bağlanan Tuncay Güney hakkındaki iddialara yanı verirken “Türkiye 'de Ergenekon dönemi bitti.” dedi.
ERGENEKON DÖNEMİ BİTTİ
Türkiye 'deki Ergenekon döneminin bittiğini ifade eden Güney “Bu dönem bitti. Bu insanlar çıkmalılar yavaş yavaş. Türkiye 'de Başkanlık dönemi başladı. Başbakan Erdoğan bir devrim yapmıştır. Mustafa Kemal 'den sonra gelmiş geçmiş devrimci Tayip Erdoğan 'dır.“ dedi.
ÇOCUKLARINIZI ASKERE GÖNDERMEYİN
Bugün Taksim'de yürümeyi bilmeyen 20 yaşındaki gençler askere gidiyor. 3 aylık eğitimden sonra tabutu geliyor. Ailesi de 'Vatan sağolsun' diyor. Artık profesyonel orduya geçmenin zamanı gelmedi mi? Aileler çocuklarını askere göndermesin. Askerlik şubeleri kitlensin. Tepkilerini koysunlar, o zaman profesyonel ordu gelir.
ÇOK ŞEY BİLİYORUM AMA...
Akın Birdal 'ın vurulmasıyla ilgili çok şeyler bildiğini kaydeden Güney “Akın Birdal vurulduktan sonra ilk ziyaret eden kişi Süleyman Demirel 'dir.” derken Hilmi Hacaloğlu'nun bildiklerini neden söylemediği sorusuna ise Güney “Türkiye 'ye demokrasiyi ben mi getireceğim.” sözleriyle yanıt verdi.
ATATÜRK'TEN SONRA EN BÜYÜK DEVRİMCİ ERDOĞAN'DIR
Ben Atatürk'ten sonra en büyük devrimcinin Tayyip Erdoğan olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de 2001'den önce askerin vesayeti vardı. Askerin üzerinde ABD'nin vesayeti vardı. Tayyip Erdoğan çok büyük devrimler yapmıştır ve bu statükoyu bozmuştur.
ZEKERİYA ÖZ GİTTİ ERGENEKON BİTTİ
Zekeriya Öz soruşturmadan alındığında Ergenekon'un sonuna gelinmiştir. Bunun ötesine geçilemeyecektir. İçerideki kişilerin de artık çıkması ve iadei itibar yapılması gerekmektedir. Yapılacaktır da. Askerden, profesörden, gazeteciden terörist olmaz. Ama solcusu, sağcısı, dincisi, kemalisti olmadan da derin devlet olmaz


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.