banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Tüm kamu kurum kuruluşlarına yapılacak atamalar Cumhurbaşkanlığı iznine bağlandı

Kamu kurum ve kuruluşlarınca açıktan veya naklen yapılacak personel atamaları ile ilgili genelge resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlandı. 

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan atamalarda Cumhurbaşkanın izni alınacak belirtilen genelgede şunlar belirtildi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarınca açıktan veya naklen yapılacak personel atamaları ile mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan personel için düzenlenecek giriş sınavları hakkında aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde işlem tahsis edilmesi uygun görülmüştür.

1. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca 657 sayılı devlet memurları kanununun 59 ve 61/A maddelerine göre yapılacak açıktan atama işlemleri için cumhurbaşkanlığından izin alınacaktır.

2. Tüm Kamu Kurum ve kuruluşlarında Türkiye Büyük Millet Meclisi idari Teşkilatı Anayasa Mahkemesi Adalet Bakanlığı hakim ve savcı adayları Sayıştay Başkanlığı kamu denetçileri kurumu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç 657 sayılı kanunun 36 maddesinin ortak hükümler bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendi ve ek 41'nci maddesinde sayılar ile kendi özel mevzuatları uyarınca mesleğe özel yarışma sınavı tabi tutulmak suretiyle alınacak personel için kurumlarca yapılacak özel yarışma sınavları açılmadan önce cumhurbaşkanlığından izin alınacaktır.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.