banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Batman Valisi Azmi Çelik, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İnsan haklarının, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükler bütünü olduğunu belirten Çelik, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin ‘yalnızca insan’ oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı, insanlık tarihinin önemli bir kilometre taşıdır. Kamu düzeninin, toplumsal barışın, huzur ve esenliğin sağlanabilmesi, insanların sahip oldukları temel hak ve hürriyetleri kullanmada saygılı olmaları ve saygı görmeleri ile mümkündür.” dedi.

Tüm Batmanlıların dünya insan haklarını gününü kutlayan Çelik, devamında şöyle dedi: “Farklı dil, din ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, birçok kadim uygarlığa ev sahipliği yapan ülkemizde insan haklarına dayalı birlikte yaşama kültürü oldukça önem arz etmekle birlikte bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde devam edecektir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi sorumluluğu, başta yönetimlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun tüm kesimlerine ait bir görevdir. İnsan haklarını daha ileri seviyeye çıkarmak ancak mevcut hukuk düzeniyle koruyup geliştirmenin yanı sıra onu toplumun gönül ve zihin dünyasına yerleştirmekle mümkündür. Bu vesile ile tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerden istifade edebildiği, insan haklarına saygı anlayışının her alanda kabul gördüğü bir gelecek temennisiyle; tüm dünya insanlarının ve Batmanlı vatandaşlarımızın ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım.” (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.