banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

TÜGİYAD: Medya Yasin Börü davasına kayıtsız kalmamalı

Geçen yıl  Kurban Bayramı’nda fakir ve mağdurlara kurban  etni dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün davasının ilk duruşması 5 Ekim Pazartesi günü Ankara’da yapılacak.

Şehitlerin, sene-i devriyesi nedeniyle ve ilk duruşma öncesi bir açıklama yapan TÜGİYAD Başkanı Hacı Ali Doğan, ulusal medyanın bu davaya kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Doğan, “Hedeflerine ulaşmak için her türlü eylemi mübah gören terör çetesi ve sempatizanları, Yasin Börü ve arkadaşlarını ihtiyaç sahiplerine dağıtırken linç ederek katlettiler. Bu gençlerin katledilmesi olayı, bu iğrenç şer odaklarının başıboş bırakıldıklarında ve boyunlarındaki zincirin serbest bırakılması halinde ne denli büyük vahşetlere imza atabileceklerinin en çarpıcı örneklerinden biridir.” dedi.

HDP/PKK’lilerce 6-8 Ekim 2014’de gerçekleşen katliamın, denaet ve alçaklığın dip noktası olduğunun altını çizen Doğan, “Yasin Börü’ye ve arkadaşlarına saldıranlar aslında sadece bir İslami gruba veya bir aileye saldırmamışlardır. Yasin’e ve arkadaşlarına saldıranlar topyekûn bir İslam âlemine hatta ‘Bir insanı haksız yere öldüren bütün bir insanlığı öldürmüş gibidir.’ kavl-i şerifi beyanınca tüm insanlığa saldırmış, tüm insanlık onurunu katle yeltenmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Yasin Börü ve arkadaşlarını görmeyen medyayı eleştiren Doğan daha sonra, “Bir kısım ulusal medyanın böylesine açık bir vahşeti bile görmezden gelmesi veyahut çarpıtma girişiminde bulunması da mazlumlara vurulan ikinci bir darbe olmuştur.”diye belirtti.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün şehadetlerinin yıldönümü nedeniyle şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabrı cemil dileyen Doğan, katillerin ise hak ettikleri cezalara çarptırılması temennisinde bulundu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.