banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

TSK'dan

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in toplantı davetine katılamaması ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bir açıklama yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Martin E. Dempsey'in yaptığı toplantı davetine katılamamasına yanlış anlamlar yüklendiği görülmektedir. Konu ile ilgili yapılan yorumlar gerçek dışı olup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, meslektaş ve mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde durumu izah etmiş ve gerekli mutabakat sağlanarak toplantıya Genelkurmay Harekât Başkanının katılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca bugüne kadar bölgemizdeki gelişmelerle ilgili olarak değişik ülkelerde yapılan aynı kapsamdaki toplantılara Genelkurmay Harekât Başkanı iştirak etmiştir" ifadeleri kullanıldı.


 

Önceki gün ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin IŞİD’e karşı kurulan küresel koalisyonu konuşmak üzere Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i Washington’a davet ettiği ancak Özel’in davete yoğun programından dolayı katılmayacağı öğrenilmişti.
 

ABD’nin ev sahipliğini yaptığı toplantı 14 Ekim’de, Andrews Hava Üssü’nde tüm gün sürecek bir toplantı yapılacak. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.