banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

TRT 6da Bediüzzaman sürprizi

TRT Şeş tarihe damgasını vurmuş sanatçı ve düşünürlerden sonra Said Nursinin hayatını kürtçe anlatacak.

Kitleleri ardından sürükleyen Said Nursinin hayatı bu akşam TRTŞEŞte yayınlanacak kürtçe belgeselde gün ışığına kavuşuyor. Saat 22.00da yayınlanacak olan belgeselin bu bölümünde Nur Cemaatinin lideri Said Nursinin hayatı gözler önüne serilecek.

Risale- i Nur Külliyatı adlı eseriyle peşinden kitleleri sürükleyen Nur Cemaatinin üstadı Said Nursinin hayat hikayesi bu akşam TRTŞEŞte gün yayınlanacak. Geçtiğimiz bölümlerinde Ahmet Kayanın bugüne denk hiç yayımlanmayan fotoğraflarıyla çileli yaşam öyküsünü, Necip Fazılın sırlarla dolu hayatını, Yunus Emrenin ilahi aşkını dile getiren Navdarên Me adlı belgesel 11inci bölümünde Said Nursinin gençlik yıllarından başlayan ve Türkiyenin siyasi hayatına tanıklık eden hayatını ekrana getirecek.

Her hafta perşembe günü saat 22.00da TRTŞEŞte yayınlanan Navdarên Me adlı belgeselin bu haftaki konuğu olan Said Nursi, yaşadığı dönemin tanıkları tarafından anlatılacak. 2 bölüm olarak ekrana gelecek olan belgeselin bu haftaki bölümü, üstadın gençlik yıllarını konu alacak.

Haftaya sürgün yılları....

Yaşadığı dönemin İslam uleması tarafından verilen Bediüzzaman (zamanın en iyisi) lakabını alan ve zaman içinde fikirdaşlarınca ismiyle beraber anılarak, Bediüzzaman Said Nursi olarak anılan alimin sürgün yılları ise, belgeselin haftaya yayınlanacak 2nici bölümünde işlenecek. Mezarı27 MayısDarbesi sırasında yıkılan ve şu an nerede olduğu bilinmeyen ancak eserlerinde anlattığı dini fikirlerini benimseyenler tarafından yaşatılan Said Nursinin öğrencileri, belgeselde fikir önderlerini kendi ağızlarıyla anlatacak.

vanasya nur net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.