banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Trafik Şube basınla buluştu, EDS'yi anlattı


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Polisevinde düzenlenen istişare toplantısına Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Doktor Yavuz Özbaran, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Haluk Karadağ ve basın mensupları katıldı.

PARA CEZASI URFA’DA KEMERİ TAKTIRDI.


Toplantında Şanlıurfa’nın büyük bir hızla geliştiğini anlatan Yavuz Özbaran "kentin trafiğinin de bu ölçüde önemli mesafe kat ettiğini söyledi. Özbaran, toplantıda kask takma, ışık ihlalleri, emniyet kemeri uygulaması gibi birçok önemli uygulamanın sonuçlarını açıkladı.

EMNİYET KEMERİ NEDEN ÖNEMLİ

Emniyet kemeri takma oranının yüzde 1 olduğu kentte Emniyet Müdürlüğü, bilboardlara astığı ikazlar, dağıttı broşürler ve trafik uygulamalarında yapılan cezasız uygulamalarla bu rakamı yüzde 40'lara çıkardı.
Daha sonra EDS uygulamasına geçen Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesmeye başladı.
Kesilen cezaların ardından kentte Emniyet Kemeri takan sürücülerin oranı yüzde 80'e çıktı. Emniyet Kemeri uygulaması sadece ana yollarda yapılıyor. Emniyet kemeri takma konusunda da bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Doktor Yavuz Özbaran, çok az hızla yapılan kazalarda bile risk unsuru olduğu için Emniyet kemeri takmanın önemli bir konu olduğunu ifade etti."
Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.