banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Toz bulutu altındaki Kobani'de çatışma sesleri

 Şanlıurfa ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun toz bulutu, sınır bölgesini de olumsuz etkiliyor. Toz bulutunun, günlerdir IŞİD ile YPG güçleri arasında yoğun çatışmalara sahne olan Suriye’ye bağlı Kobani kentini de etkisi altına aldığı görüldü.

Görüş mesafesinin 50 metre olduğu sınır bölgesinde toz bulutu içinde kaybolan Kobani kentinin batı bölgesinde şiddetli çatışma sesleri duyulmaya devam etti.

Uzun namlulu silah sesleri ve top seslerinin ara ara devam ettiği kente toz bulutu nedeniyle hava bombardımanı olmadı. Kobani’de yaşanan çatışmaları görüntülemek için sınıra yakın tepeye gelen basın mensupları toz bulutundan dolayı görüntü almakta zorlandı.

Güvenlik güçleri, yoğun toz bulutu nedeniyle sınırda güvenlik önlemleri ve devriyelerin arttırdığı görülürken Kobani’yi tam karşıdan gören hakim tepelere konuşlanan tanklar yerinde hazır bekletildi.

Kentin birçok bölgesini ele geçiren IŞİD, günlerdir Mürşitpınar Sınır Kapısını ele geçirmek için şiddetli saldırılar düzenliyor. IŞİD’in  Mürşitpınar Sınır Kapısını ele geçirme girişimlerini koalisyon uçaklarının düzenlediği hava bombardımanın önlediği ifade edildi.   (Osman Gülebak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.