banner2
Öne Çıkanlar toz Douglas Tanquee Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri

Toplumsal sorunların çözümü konusunda İlke Haber Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulunan Bingöl’ün tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, günümüzde ihtiyaç duyulan temiz neslin kaybedilmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekti.

Toplumun selameti için temiz neslin yetişmesi ve korunması gerekliliğine vurgu yapan Akdeniz, ebeveynler ile âlimler ve okul yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

“Gençlerimiz İslam’dan uzaklaşıyor”

Günümüzde gençlerin İslam’dan uzaklaştığını ifade eden Akdeniz, “Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz, temiz bir nesildir. Günümüz neslini kaybetmek üzereyiz. Müstesna gençlerimiz dışında yeni nesil Allah muhafaza kaymak üzeredir. Gençlerimiz başka yollara gitmiştir. İslam’dan uzaklaşıyorlar. Hatta insaniyetten dahi uzak kaldıklarını görüyoruz. Rabbim gençlerimize şuur ve hidayet nasip etsin.” dedi.

“Kendinizi ve yakınlarınızı ateşten koruyun”

Allah’ın Kur’an’ı Kerim’de ebeveynlere uyarıda bulunduğuna dikkat çeken Akdeniz, “Kuran’da Rabbimiz, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve yakınlarınızı ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır; üzerinde oldukça sert, güçlü melekler vardır. Allah kendilerine neyi emretmişse ona isyan etmezler ve emredildiklerini yerine getirirler.’ buyuruyor. Çocuğunuzu İslami terbiye ile yetiştirin kâfirlerin girdiği cehenneme girmesinler. Her anne ve baba üzerine elzemdir ki, çocuğunu imani hakikatlerle yetiştirsin ve yakıtı insanlar ile taşlar olan o cehennemden kurtarsın ve cennet adayları olarak yetiştirsin. İman’ın muhafazası ne kadar önemli ise neslin muhafazası da o kadar önemlidir. Neslimizi iyi yetiştirmek ve muhafaza etmek üzerimize farzdır. Herkes bu konuda mükelleftir.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarınızı İslam terbiyesi ile yetiştirin”

Çocukların 7 yaşına geldiği zaman İslam’ın emir ve yasaklarının anlatılması gerektiğini söyleyen Akdeniz, “Çünkü çocuklar daha küçükken mükellef değiller, anne ve babasına bakıyorlar. Çocuk anne babasının sözü üstünde bir söz tanımaz. Anne ve baba ne demişse çocuk için geçerli söz odur. Onların sözü dışında söz ve kimseyi tanımaz. Dolayısıyla her anne ve baba üzerine farzdır ki, İslam’ın terbiyesi ve ahlakıyla çocuğunu yetiştirip büyütsün. Aksi takdirde çocuklarını İslami ahlakla yetiştirmeyen anne ve babalar mesuldür. İlerde çocuklarının kötü olmasında ve kötülük yapmasında ortaktırlar. Eğer anne ve baba üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmişse, daha sonra evlat büyümüş, tek başına karar verme yaşına gelmiş ve Allah korusun bozulmuşsa burada anne ve babanın sorumluğu yoktur. Çünkü görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bu şuura sahip ebeveynlerin gayretleri boşuna gitmez inşallah.” şeklinde konuştu.

“Toplumun selameti için İslam nesli şart”

Toplumun selameti için İslam ahlakıyla bir nesil yetiştirmenin gerekliliğine vurgu yapan Akdeniz, “Hayırlı bir neslin devam etmesi için İslam’la yetişen bir nesil olması şarttır. İslam’ın ve toplumun selameti için iyi bir nesil yetiştirmek her Müslüman üzerine farzdır.” dedi.

“İyiliği emredip kötülükten men etmeliyiz”

İyiliği emredip kötülüğü men etmek vazifesinin en iyi şekilde yerine getirilmesinin gerektiğini söyleyen Akdeniz, “Toplumun huzuru ve selameti için ‘iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek’ vazifesini yapmak hepimiz üzerine farzdır. Bu görevi yapmazsak başımızda bela ve musibetler eksik olmaz. En iyilerimiz dua etse dualarımız kabul olmaz çünkü her kötülük işleniyor ve bizler bunların önüne geçmiyorsak Allah muhafaza etsin durum daha kötü olur.” ifadelerini kullandı.

“Sorumluluklarımızı yerine getirirsek iyi bir nesil yetişir”

Son zamanlarda gençlerin uyuşturucuya yönelmesi tehlikesine de değinen Akdeniz, “Eğer ebeveynler, Âlimler ve okuldaki yöneticiler tam olarak görevlerini yerine getirseler; gençlerimiz, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara yönelmez. Böylece temiz iyi bir nesil yetişmiş, toplumun huzuru ve selameti sağlanmış olur.” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.