banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Toplumumuzun vebası: Uyuşturucu

BATMAN - Madde bağımlılığına karşı önlemler alınmasını gerektiğini ifade eden Hira Der Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, konuyla ilgili İLKHA’ya konuştu. Toplumumuzda virüs gibi yayılan uyuşturucu ve alkol kullanımının ilkokula kadar indiğine dikkat çeken Molla Şimşek, “Sarhoş edici maddelerin hepsi insanların hem dinine, hem aklına, hem canına, hem malına ve hem de nesline zarar vermektedir.” dedi.


Toplum düzeninin sağlanmasını hedefleyen İslam dininin beş temel esas üzerinde durduğunu söyleyen Şimşek, “Bu esaslar aslında bütün ilahi dinlerin hedeflediği temel gayelerdir. Allah Resulü (s.a.s)'in ısrarla üzerinde durduğu ve gerçekleştirmek istediği bu esaslar: Dinin korunması, aklın korunması, canın korunması, malın korunması, neslin (ailenin, namusun) korunmasıdır.” dedi.

“Peygamberimiz, sarhoş edici her türlü maddeyi kullanmayı yasaklamıştır”
Dinimizin, İslam’ın getirdiği dini esaslar ile insanlık tarihinin farklı devirlerinde ortaya çıkması muhtemel bütün çirkinlikleri ortadan kaldırmayı ve kötü alışkanlıkları engellemeyi hedeflediğini belirten Şimşek, “İnsanın aklına, dinine, canına, malına ve namusuna zarar verdiği bilinen her türlü kötülük dinen yasaklanmıştır. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s.), habis şeyleri yasaklamıştır. Kur’an-ı Kerim’de “O (Peygamber), onları kötülükten nehiy ediyor, onlara temiz şeyleri helal, murdar şeyleri de haram kılıyor.” (A’râf Süresi, 157) buyurularak, Peygamber efendimizin kötülükler karşısındaki hassasiyeti dile getirilmiştir. Nitekim sarhoş edici her türlü maddeyi kullanmayı bu sebeple yasaklamıştır.” şeklinde konuştu.

“Sarhoşluk veren her şey haram kılınmıştır”
Sarhoşluk veren her şeyin haram kılındığını ifade eden Şimşek, “Allah Resulü (s.a.s.) bir hadislerinde ‘İçki, bütün kötülüklerin/pisliklerin anası (kaynağı)’dır.’ buyurmuştur (Nesâî, Eşribe 44). Bir başka hadislerinde ise ‘Sarhoşluk veren her içki (içeçek) haramdır.’ (Buhârî, Eşribe 4) buyurarak, sarhoşluk hakkındaki temel dini ilkeyi belirlemiştir. Sarhoşluk veren maddelerin içecek şeklinde olması şart değildir, sarhoşluk veren her şey haram kılınmıştır. Zira yine bir başka hadiste ‘Sarhoşluk veren her şey haramdır.’ (Tirmizî, Eşribe 2) buyurulmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Sarhoş edici madde ilkokul yaşındaki çocuklara kadar indi”
Sarhoş edici maddenin ilkokul yaşındaki çocuklara kadar indiğini söyleyen Şimşek, “Zira sarhoş edici olan maddelerin hepsi insanların hem dinine, hem aklına, hem canına, hem malına ve hem de nesline zarar vermektedir. Bundan dolayıdır ki peygamberimiz ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır, yani kaynağıdır’ buyurmuştur. Çünkü hakikaten madde bağımlısı insan Allah’ın yasakladığı bir şeye tevessül ettiği için dinine zarar verdiği gibi sarhoş olmakla aklına ve aynı zamanda bedenine zarar vermekte, malını bu işe harcadığı için de malına ve bu sebeple ailesine zarar vermektedir. Hal böyle iken günümüz şartlarında halkın can, mal, inanç ve her şeyinden sorumlu olan devlet üzerine düşeni hakkı ile yapmadığı gibi yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve aile büyükleri de vazifelerini yapmadıkları için toplumumuzda her geçen gün esrar, eroin, içki ve bonzai gibi maddelerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu kullanma sadece büyükler değil ilkokul yaşındaki çocuklara kadar inmiştir.” diye konuştu.

“Aile büyükleri bu konuda vazifelerini yerine getirmeli”
Devletin üzerine düşen görevi yapmadığını ifade eden Şimşek, “Toplumumuzu, gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirleyen bu tacirler güpe gündüz okul kapılarını internet kafeleri ve sokak başlarını adeta mesken tuttukları halde devletin güvenlik güçleri üzerine düşeni yeterince yapmamaktadır. Neymiş efendim satışı yasak ama kullanımı suç değilmiş. Peki, satıcısı yoksa kullanıcı nasıl bulup da kullanacaktır? Aile büyükleri de bu konuda vazifelerini yerine getirmeyince bu hastalığa bulaşmamak elde değil.” dedi.

Şimşek, “Evet, maalesef toplumumuzun en büyük sorunların başında gelen sorunlarından birisi gençlerimizin çocuklarımızın esrar eroin sorunudur. Zira bu yüzden artık hiçbirimiz evimizden akşam dışarı çıkamaz olduk, zira her sokak başında madde bağımlısı gençlere rastlıyorsunuz. Bu gençler insanları tehdit etmekte halkın can ve malına hatta namusuna zarar vermektedirler. Daha bir kaç hafta önce Kuyubaşı TOKİ’de bir bayanın gözü önünde kocasının öldürülmesini unutmadık.” ifadelerini kullandı.

“Devlet ile PKK/BDP gençleri şeytanların kucağına düşürdü”
Şimşek, “Ne zaman ki devlet bir taraftan, PKK/BDP diğer taraftan bu genç nesli maneviyatından uzak tutmak için yarışınca maneviyattan yoksun kalan gençler insi ve cinni şeytanların kucağına düştü. Ve netice böyle bir nesil yetişti. Çünkü hatırlayacaksınız bir zamanlar polisler cami kapısında nöbet tutuyordu. Camiye namaz için Kur’an dersi almak, peygamber hayatından bir şeyler öğrenmek için giden çocukları gözaltına alıyor, ailelerini tehdit ediyordu. Diğer taraftan da bu çocuklara dinlerini öğretmeye çalışan şahsiyetleri de cezaevlerine dolduruyordu. Hatta bu sebeple müebbet ceza alan o zamanın gençleri hala cezaevlerinde tutuluyor. Diğer taraftan PKK de gençleri İslam’dan uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyordu. Camide çocukları, yaşlıları öldürüyordu. Neticede İslam’dan bihaber yetişen çocuklar ve gençler hırsız oldu, arsız oldu, esrarkeş oldu, çete oldu.” ifadelerini kullandı.

“Bunlar sizin eseriniz”
Devlet ile PKK/BDP’ye seslenen Şimşek, “Dolayısıyla bu iki kesime diyorum ki; bu sizin eserinizdir. Bugün sokaklarda esrarkeşlere karşı toplantılar da tertipleseniz, konferanslar da verseniz, halkı sokaklara da dökseniz, asayiş komiteleri oluşturup sözde asayişi de sağlasanız, samimi değilsiniz. Samimi olmadığınız için başarılı da olamazsınız. Dün bu gençleri İslam ahlakından uzaklaştırarak bir şeyler kazandınız, bu gün de göstermelik etkinlikler yaparak halkı kandırıyor ve siyasi menfaat elde etmeye çalışıyorsunuz. Gerçekten bu gençleri, bu çocukları, bu halden kurtarmak ve hem ailelerini hem de toplumu huzura kavuşturmak istiyorsanız, bu gençlere dinlerini öğrenmeleri için imkân sağlayacaksınız. Onlara maneviyatlarını geri vereceksiniz yani kısacası kalplerine Allah sevgisini, peygamber sevgisini, İslam sevgini nakış edeceksiniz de o da sizde yoktur.” dedi.


Anne babalara, aile büyüklerine, kanaat önderlerine ve imamlara da çağrıda bulunan Şimşek, “Diyorum ki yüce Allah’ın buyurduğu gibi kendimizi ve çocuklarımızı hem dünya hem de ahiret ateşinden koruyalım. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımıza İslam ahlakını aşılamadan onları hiçbir yanlıştan men edemeyiz. Rabbimiz hem Dünya’da hem de ahirette huzurlu bir hayat sahibi olabilmemiz için Kur’an-ı gönderdi. Kur’an-ı yaşayabilmemiz için de Peygamberi gönderdi. Bunları tanımadan ve onlara tabi olmadan asla huzur bulamayız. Bu hakikati kulağımıza küpe yapalım.” diyerek sözlerini tamamladı. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 






Anahtar Kelimeler:
AlkolHira Der
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.