banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Son açıklanan istatistiklere göre Türkiye’de boşanma oranlarının yüzde 20’yi aşması hakkında değerlendirmelerde bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) üyesi Molla Abdulkudüs Yalçın, boşanmaların ve aile içi huzursuzlukların, İslami bir hayattan uzaklaşmanın neticesi olduğunu söyledi.

Televizyondaki uygun olmayan yayınlar ve bilinçsiz internet kullanımıyla toplumun İslami hayattan uzaklaştığına dikkat çeken Molla Abdulkudüs Yalçın, gün geçtikçe aile içi huzursuzlukların ve buna bağlı olarak da boşanmaların arttığını belirtti.

Yalçın, “İnternet üzerinden dünyanın her tarafından değişik kadın ve erkeklerle insan anında bağlantı kurabiliyor. Birbirlerini takip edebiliyor, konuşabiliyor, samimiyet kurabiliyorlar. Bir şey haram olunca o biraz daha çekici oluyor. Bu insanın tabiatında, nefsinde var olan bir şeydir. Nefis ve şeytan bunu ister. Bunun sebebi de değişikliktir. Değişik bir kadınla ve erkekle böyle hem hal olunca yeni bir çekicilik meydana geliyor. Bu şekilde insan kendini oraya kaptırıyor. Buna bazen televizyon ekranlarındaki uygun olmayan diziler, programlar ve filmler de sebep olabiliyor. Onlarda bunu tetikliyor. Bu yaşam şekli evlilik hayatında menfi şeylere sebep olabiliyor ve maalesef bu gittikçe de artıyor.” dedi.

Evliliğin önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Allah Teâlâ’nın Müslümanlara yönelik ‘sizden evli olmayanları, bekâr olanları evlendirin’ buyruğu var. Peygamber Efendimizin de ‘evlenin çoğalın’ diye tavsiyesi var. Bununla birlikte evli çiftin arasından ki diyalogdan bahsediyorlar. Bu sadece şehevi duyguları tatmin etmek üzere değildir. Bu ölüme kadar bir beraberlik bir arkadaşlık, hatta dünyadan öte ölümden sonraki hayatta da ebediyen birlikteliktir.” diye belirtti.

Evliliğin devam edebilmesi için karşılıklı sevgi ve saygının olması gerektiğini söyleyen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Evliler birbirlerine hürmet edecek, birbirlerini sevecek, sayacaklardır. Bir Müslüman kendi ailesine; hanımına, çocuğuna zaman ayırmalıdır. Zaman ayırdığında aralarındaki sevgi, muhabbet pekişecek ve aralarındaki saygı daha da derinleşecektir. Eşler birbirine karşı yumuşak sözle, tebessümle, hürmetle yaklaşmalıdır.”

İslam’ın boşanmaya karşı bakışına da değinen Yalçın, şunları söyledi: “Kişi eşini boşadığı zaman bu helâl olmakla birlikte; bir yuvanın çöküşüne, ayrılığa, özellikle de varsa çocukların perişan olmasına sebep olabileceği için Allah Teâlâ bundan hoşnut olmaz.  Ki nitekim Peygamberimiz; boşanma fiilinin Allah katında en sevimsiz helâl olduğunu söylemiştir. Hatta boşanmalar olmasın diye 3 tellak konmuş. Bir kerede kesilmesin, tekrar dönüş olsun diye o yuvanın devamı tercih edilmiştir. İslam hiçbir zaman boşanma tarafında değildir. Son çare ve başka bir çare olmazsa ancak ayrılık olur.  Ayrılık olursa da hak ve hukuk vardır.”

Molla Abdulkuddüs Yalçın son olarak “Özellikle genç nesil, evlilik ve aile kurumuyla ilgili yeteri düzeyde bir bilince sahip değildir.  Bu konuda programlar, sohbetler, diziler, kitaplar kısacası tüm imkânları seferber edilmelidir.” dedi.  (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.