banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep’te engelli vatandaşlara yönelik halk otobüsü şoförlerinin zorluk çıkarmasının doğru olmadığını belirterek, şoförlerin engelliler konusunda daha hassas olması gerektiğini söyledi.

Engellilerin Topluma Uyum Derneği’ni ziyaret eden Çelebi, Engellilerin Topluma Uyum Derneği Başkanı Mehmet Kartoğlu’ndan yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.

Engellilerin park alanına, engelli rampalarının önüne araçlar park ettiği için engellilerin bu alanları kullanmakta zorluk çektiğini ifade eden Çelebi, toplu taşıma araçlarının duraklarda engelli gördükleri zaman durmadıkları konusunda çok sayıda şikâyet aldıklarını kaydetti.

Engellilere ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasının hiç kimsenin hoşuna gitmeyeceğini belirten Çelebi, “Toplu taşıma araçlarının müşteri seçme gibi bir lüksü olamaz. Eğer durakta engelli, yaşlı varsa onları da almak zorunda. Bize gelen şikâyetler doğrultusunda plakasını tespit ettiğimiz araçlar hakkında yasal işlem yapıyoruz.” dedi.

Ayrıca toplu taşımanın bağlı bulundukları odaları da ziyaret ettiklerini vurgulayan Çelebi, “Sıkıntıları dile getiriyoruz ve çözüm istiyoruz. Öte yandan kaldırımlara tekerlekli sandalyelerin rahat bir şekilde kullanması için rampalar yapıldı. Bu rampaların önüne araçlar park ettiği için engelliler bu hizmetten faydalanamıyor. Bir başka konu ise, caddelere konulan engelli araçlarının park alanları konusudur. Normal bir vatandaş aracını getirip, oraya park ederek engelli haklarını gasp ediyor. Bu konularda şikâyet sayısı oldukça fazladır. Bu sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gerekirse şoförlere bu konuda eğitim dahi vereceğiz. Engelli kardeşlerimiz rahat olsunlar.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.