banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Topladığı zekatla 1200 fidan dikti

Süleyman Durmuş, 1200’ü zeytin, 400’ü meyve fidanı olan ağaçlardan birkaç yıl içinde ürün almaya başlayacakları günü iple çekiyor.

Adaturka Alkolsüz Cafe Restoran’ın sahibi Süleyman Durmuş, arkadaşımız Mehmet Canbekli’nin de aralarında bulunduğu yakın dostlarına, kendine ait işyerinde bir iftar yemeği verdi. Güzel yemeklerin yanı sıra adaya özel pişirilen helva, davetliler tarafından oldukça beğenildi.

Yemekten sonra yapılan sohbet sırasında söz konusu adadaki yaşam hakkında konuklarına bilgi sunan Süleyman Durmuş, “Adalar dışarıdan keyif yeri, tatil beldesi gibi görünüyor. Oysa bizim de çok sıkıntılarımız var, bunları çözmek için hayli uğraştık” dedi. Aslen Karadenizli olduklarını vurgulayan Durmuş, şunları söyledi:

“Babam adada sevilen insandı. Karadenizliyiz ama Doğu ve Güneydoğu'dan özel olarak babamın yanına ziyarete gelenlerin haddi hesabı yoktu. Yeter ki Müslüman olsun, ona bayılırdı. Aslında insanı severdi, insanlığı severdi. Ben de bu güzel davranışlarından örnek alarak ‘geleceğe ne katkım dokunur?’ diye düşündüm. Bulunduğum adadan başlamak üzere yola çıktım. Vali, kaymakam, hakim, savcı, milletvekili, bakan yani buraya kim geldiyse ‘Süleyman'a yardım, Süleyman'a sadaka, Süleyman'a zekat’ diyerek yardım topladım. Hepsinden Allah razı olsun, benim yanlış yola harcamayacaklarımı bildikleri için kırmadılar. O topladığım paralar ile tam 1200 adet zeytin, 400 adet meyve fidanı diktim. Fazla değil, sadece 6-7 sene sonra fakir ve fukaralar geçimini zeytin ve meyve ağaçlarından karşılayacak."

DEVLET SUYU ESİRGEDİ

Söz konusu fidanları kendi bahçelerine değil özellikle devletin arazisine diktiğini hatırlatan Süleyman Durmuş, “Çünkü o fidanlar bize ait değil, yoksul, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için dikildi.” dedi. Bu kadar güzel gelişmeler karşısında fidanlar için su istemeye gittiğinde kendisine yardımcı olunmamasına üzüldüğünü belirten hayırsever işadamı Süleyman Durmuş, “Düşünebiliyor musunuz, devlet kendi arazisine dikilmiş, kendi malı olan ağaçları sulamak için su istediğimizde bize olumsuz yanıt verdi. Allah rızası için çıktığım yolda engel olmaya çalışmalarına anlam veremedim. Onlar su konusunda destek olmadılar ama Yüce Allah, yağmurunu gönderdi, hem de sağanak sağanak.” şeklinde konuştu.

KARDEŞ KARDEŞE YAŞIYORUZ

Allah rızasını kazanmak için çalışıldığında işlerin kolaylaştığını hatırlatan Süleyman Durmuş, küçük olsa da bazı zorluklara karşı mescitlerini inşa ettiklerini söyledi. Adada, Yahudi, Ermeni ve Hıristiyanlarla iç içe yaşadıklarını ve kardeş gibi geçindiklerini belirten Süleyman Durmuş, “Kimsenin birbirine zararı yok. ‘Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü’ felsefesini taşıyoruz. İslamiyet bunu gerektirmez mi?" ifadesini kullandı.

İftar yemeğine Emekli Tarih Öğretmeni Memduh Süzer, Maliye Uzmanı Osman Selçuk, Uzman Gezi Rehberi Tuğrul Bodur, Sadullah Şengül, Enbiya Durmuş ve Termal Eğitim Koordinatörü Metin Taşdemir de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.