banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Topdağı mahallesinde kentsel çözüm hazırlığı

Topdağı Mahallesinde sokakları gezen Başkan Güvenç, mahalle sakinleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulunarak, bölgedeki ev fiyatlarını araştırıp, vatandaşlarla evlerin kamulaştırılması üzerine ilk pazarlığı gerçekleştirdi. Mahallenin yapısal bozukluklarının kamulaştırma ve istimlâk ile çözülüp kentsel dönüşümle daha yaşanabilir çevrede ikamet edebileceklerini belirten Başkan Güvenç, derenin temizlenip üstünün doldurularak bölgede yeşil alan oluşturulması ve park yapılması gerektiğini ifade ederek, mahalle sakinlerinden bu konuya duyarlı ve hassas yaklaşmalarını, yüksek fiyatlamadan kaçınılması gerektiğini, yaşanabilir ve sağlıklı çevreler oluşturmaları için mahalle sakinlerinin yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

30 Mart Yerel seçimlerinden önce gezip incelediği şehrin çeşitli bölgelerinde vatandaşlardan gelen talep ve davetler doğrultusunda mahalleleri ziyaret eden Başkan Güvenç, seçim öncesinde kendisini çevre kirliliği, derenin temizlenmesi ve dere atılan atıklarından kaynaklanan sivrisinekler hususunda talepte bulunan Aynzeliha Demir’e seçim sonrasında taleplerini değerlendirerek çalışmaları başlatacakları hususunda söz vermişti.

Seçim sonrasında söz verdiği Aynzeliha Demir’in ikamet ettiği Topdağı Mahallesini ziyaret ederek sözünü tutan Başkan Güvenç, derenin ve çevrenin temizlenmesi yönünde yetkililere talimat verdi. Dere yatağı ve kamulaştırma yapılacak evleri incelediklerini ifade eden Başkan Güvenç, “Mahallelimiz kamulaştırma konusunda yardımcı olacağı sözünü verdi bize. Yarın daire başkanlarımız ve yetkililer gelip dere yatağında ilaçlama ve derenin doldurulmasının keşfini yapacaklar” şeklinde konuştu.

Daha sonra incelemelerine devam eden Başkan Güvenç, mahalleliyle kamulaştırma üzerine pazarlık ve fiyat ön araştırması yaparak, incelemelerini sürdürdü.

Öte yandan Başkan Güvenç’in talimatı üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Temizlik ve Kontrol Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve ilgili Daire amirleri; Çevre Temizliği, kamulaştırma, dere üstünün kapatılması ve kontrolü, yollar ve su ile ilgili olarak Topdağı Mahallesine gelerek, incelemelerde bulundular. Alanda keşiflerde bulunan yetkililer, kapsamlı bir rapor hazırlayarak Başkan Güvenç’e sunmak üzere saha çalışmalarına başladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.