banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Topçu Meydanı Otoparkı Tamamlanıyor

 

Şanlıurfa’nın otopark sorununa önemli ölçüde fayda sağlayacak olan Topçu Meydanı’nda yürütülen çalışmaları denetleyen Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

İş makinelerinin kazı çalışmalarını sürdürdüğü inşaat alanında demir ve kalıp ustaları aralıksız çalışırken meydanın bir kısmı ise geçici olarak otopark hizmeti veriyor.

Şanlıurfa Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Hamdi Kayısı, Yazı İşleri Müdürü Ali Ferhat Türkmen, Birim Sorumlusu Mehmet Elçin, İnşaat Mühendisi Vedat Güzel ile birlikte Topçu Meydanı’na giderek burada yüklenici firma yetkilileri Abdurrahman Önen ve Emin Elçi ile görüşen Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, 2 katlı yeraltı otopark inşaatının belirlenin süreden önce bitirileceğinin müjdesini verdi.

Güllüoğlu, “Topçu Meydanı’nda fiziki olarak %60 bir gerçekleşme sağlanmış. Burası kentin en önemli sorunlarından biri olan otopark problemine bir nebzede olsa çözüm olacak. Çünkü bu bölgede çok ciddi bir trafik yoğunluğu var. Yüklenici firma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Umut ediyoruz ki otopark kısmı belirlenen süreden önce tamamlanır ve bizde üstyapıda peyzaj çalışmalarına geçeriz” dedi.

Topçu Meydanı’nın yanı sıra Cumhuriyet Meydanı’nda da aynı model ile bir meydan

düzenlemesine gideceklerini ifade eden Güllüoğlu, ileriki günlerde yapılacak olan ihale

ile Cumhuriyet Meydanı’nı da Şanlıurfa’ya kazandıracaklarını söyledi.

TOPÇU MEYDANI SÜRECİ HAKKINDA

12 Ağustos 2012 tarihinde Devlet Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla temeli atılan

projenin tamamlanmasıyla Şanlıurfa ilk meydanına kavuşacak. Miting alanı olarak da

kullanılabilecek projede 1050 araçlık 2 katlı yer altı otoparkı yer alıyor. Proje

toplamda 8,5 milyon liraya mal olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.