banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

TOKİ Maşuk sakinlerinden yetkililerden çağrı

TOKİ tarafından MAŞUK’ta yapılan konutlarda sorunlar bitmiyor… Karaköprü İlçesine bağlı Maşuk mahallesinde ikamet eden TOKİ sakinleri, mahallelerinde sosyal donatı ve iş yerleri olmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini dile getirdi.Kendilerini bir kenara itilmiş hisseden halk ‘‘Hangi kapıyı çaldıysak sorunlarımız çözülmedi’’ diyor. Bölgede kurulan yaşam alanında en temel ihtiyaçlara bile bazen ulaşılamıyor.


Konu ile ilgili olarak OLAY’a konuşan mahalle sakinlerinden Fatma Kılıç "Burada bir tane bakkal yok, fırın yok, kasap yok 2 tane çivi lazım olduğu zaman alacak iş yeri yok. Bunca konut yapıldı buranın nüfusu şubat ayında Bozova ve Hilvan ilçelerimizde daha fazla olacak. Bunca konutu yapanlar niçin bunları düşünmemiş, hadi onlar düşünmemiş bizim yetkililerimiz neden düşünmüyor ve görmüyorlar.Ne zaman bu sorunlara çözüm bulacaklar?. Çocuklarımızın enerjilerini atacak spor alanları yok, Basketbol, voleybol sahaları yok, yarım kilo et almak için 15 km şehire gelmek zorundayız. Perde için korneş lazım 15 km şehire gelmek zorundayız. Bir paket deterjan lazım 15 km şehire gitmek zorundayız. Fırın olmadığı için tırnaklı ve açık ekmek' hasret kaldık, alamıyoruz. Yetkililerden bir an önce çözüm bekliyoruz. İş yeri sorununu çözmek için ya binaların giriş katlarına iş yeri ruhsatı verilsin veya Belediye bir an önce kendisi iş yerleri yapsın halka kiralasın veya satsın" dedi.
Suriyelilerin kampı gibi olmuş durumdayız


Maşuk sakinlerinden Halil Kırmızı ise, "Sağlı ocağı yok, gece veya gündüz burada bir iğne yapmak için ne yapacağız nereye gideceğiz. Çocuğa aşı yaptıracağız nasıl ve nerede yaptıracağımızı bilmiyoruz. Yaşlılarımız var, hastalarımız var, sakatlarımız var, bir an önce Sağlık ocağı yapılmalı. Karakol yok, Taziye evi, Tedaş, Şuski, Telekom, Banka vs. gibi tahsilat vezneleri yok tüm işlemler için şehre gitmek zorunda kalıyoruz. Bunlar bir an önce yapılmal.ı Burası mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkarmalı. Suriyelilerin kampı gibi olmuş durumdayız. Sayın Valimiz, Büyük şehir Belediye Başkanımız ve Karaköprü Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz" dedi.


Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.