banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı

Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi’nde yapımını tamamlanan bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtarı, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle ev sahiplerine teslim edildi.

Anahtar teslim törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve ev almaya hak kazanan aileler katıldı.

Anahtar teslim töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Bugün çok güzel bir eserin teslim törenindeyiz. Şehitkamil Belediyemiz ve TOKİ işbirliğiyle 966 konutumuzun bitmiş haliyle siz değerli vatandaşlarımıza anahtar teslim töreni var. Gerçekten bu yapılan hizmetler ve  icraatlar hepimizi gururlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan ise konuşmasında, “Biz bu konutları bir ay, ay önce teslim edebilirdik. Ancak yeni konseptimiz, biz sorunla uğraşmak istemiyoruz. Evlerinize taşındığınızda inşallah sorunların çözülmüş olduğunu göreceksiniz.”diye konuştu.

İl ve ilçe genelindeki konut ihtiyacının çözümü için belediyelerin önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm ilçelerimiz, özellikle Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerimiz, bu konut yükünü kendileri kaldırıyor. Özellikle vatandaşın, memurun alım gücüne yönelik konutlar yaparak ,bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.”şeklinde konuştu.

Seyrantepe Konutları’nın Türkiye’deki projeler arasında örnek bir proje olduğunu vurgulayan Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, Seyrantepe konutlarının Türkiye’de ilk defa modellenen bir uygulama olduğunu belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yapılan konutların kalitesine işaret etti.

Tören sonunda yeni evlerinin anahtarlarını teslim alan vatandaşlar, yaşadıkları sevinci yakınlarıyla paylaştı. Ev sahipleri, yeni yuvalarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, büyük bir heyecan ile yeni yuvalarına gitmek için törenden ayrıldı.

Anahtar teslim töreni, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.