banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

TOÇ-BİR-SEN'den saldırıya tepki
Şube Başkanı Mehmet Kılıç, insanlık dışı saldırıları nefretle kınadıklarını belitti. Kılıç, şiddet olaylarının Tarım hizmetinde aksaklıklara da neden olduğunu vurguladı.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mehmet Kılıç şunları söyledi: “Kendileri için biran önce tarımsal desteklemelerden mevzuatlar çerçevesinde faydalanmalarını sağlamak,tarımsal üretimi teşvik edici her türlü hizmetleri yerine getirerek çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin refah çıtasını yükseltmek,çiftlikten-çatala zincirinde, gıda maddelerinin her aşamasında büyük emekler sarfeden ve bütün çalışmalarında nezaket kurallarından taviz vermeyen tarım çalışanlarına yönelik bu menfur saldırıların hiçbir gerekçe ile izah edilemeyecek kadar çirkin ve bir o kadar da dramatiktir. GAP ın merkezi olan ilimizde bir yandan endüstriyel tarımın gelişmesinde diğer yandan tarımsal üretimin çeşitliğinin artmasında,öte taraftan kadın-erkek tarımsal eğitimin yaygınlaştırılması için sürekli sahada olan ve onlara önemli hizmetler veren,en önemlisi ise tüm toplumun temiz ve kaliteli gıda tüketmesinin sağlanması için çırpınan Veteriner Hekiminden, Mühendislerine ,Teknikerinden, memuruna tüm Tarım çalışanlarına teşekkür yerine, minnet ve şükran yerine şiddet ve darp. Asla kabulü mümkün olmayan, Tarım çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozan, hizmet aksamasına sebep olan bu tür eylemleri TOÇ-BİR-SEN olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

 

Yetkili tüm makamları acilen göreve çağırıyoruz. Hukuk devletlerinin bekası ancak adaletin zamanında yerini bulması ile mümkündür. Bu olaylarda da adalet ancak faillerin hak ettikleri cezayı en kısa zamanda alması ile mümkün olacaktır. Umarız ki, gün ortasında, devletin Tarım binasında ve görevi başındaki Tarım çalışanlarına saldıran ve hastanelik eden kişilerin gerekçesi ne olursa olsun, çevresi ne kadar geniş, aşireti ne kadar güçlü olursa olsun hak ettiği şekilde cezalandırılacaktır.Aksi takdirde, Tarım çalışanlarının yaralanan bedenlerinden, bozulan psikolojilerinden,akan gözyaşlarından ve Şanlıurfa´nın güzel imajını gölgelemeden herkes payına düşen sorumluluğu üstlenecektir.

 

Daha iyi tarım uygulamaları için kesintisiz hizmet veren Tarım çalışanlarına karşı bu tür çağdışı yöntemleri lütfen terk edin.Tarlada,bahçede,ahırda,köy odalarında,gıda işletmelerinde,yemekhane,lokanta,pastane gibi daha bir çok yerde sizler için çaba sarfeden Tarım çalışanlarına karşı daha duyarlı, daha saygılı ve daha insaflı olalım. İlkel toplumların bir alameti olan şiddeti lütfen terk edelim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.