banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Nijerya’daki resmî temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Buhari ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısıyla ilgili olarak “Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Ayrıca, bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık net ortada ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir” dedi.

“Ülkemizi karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

“Bir terör örgütüne çağrı yapmak, Parlamento içindeki bir milletvekilinin görevi olamaz. Burada atılması gereken adım şudur: Zaten Güneydoğu’daki benim bölge halkımın, Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Yine bunun yanında özellikle de bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık net ortada ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Şu anda güvenlik güçlerimizin bölgede huzur operasyonu adı altında yürüttükleri bu operasyonlardan netice alma konumuna geldikleri dönemde, işte bu ifade ettiğiniz zat, bunlar rahatsız olmaya başlamışlardır. Çünkü bölge artık kendine geliyor, bölge artık huzur bulmaya başlıyor. Ve hükûmetimizin de yoğun bir şekilde bu operasyonlardan netice almasından sonra bölgede kentsel dönüşüm, değişim ile vatandaşımızın çok daha huzurlu bir şekilde yerleşim alanlarına sahip olması için atacakları adımların endişesi bunları şu anda kaplamıştır. Ve bir an önce inşallah neticeyi alıp bölgede o huzurlu günlere yeniden döneceğiz.”

“Afrika ülkeleriyle aramızdaki ticaret hacminde 15 kat artış sağladık”

Bir basın mensubunun, Türkiye’nin Batı Afrika’yla ticari ilişkilerini ne kadar derinleştirebileceği yönündeki sorusunu da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’te başbakan olduğunda Afrika’da 12 olan büyükelçilik sayısının şu anda 39’a yükseldiğini hatırlattı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“O günden bugüne Afrika ülkeleriyle aramızdaki ticaret hacminde yaklaşık 15 kat gibi bir artış söz konusu... Ve bu her geçen gün daha da artmaya devam ediyor, devam edecek. En basit örnek olarak az önce ne dedim, Nijerya ile Türkiye’nin toplam nüfusu 260 milyon; bu çok önemli bir pazar ve birbirimize verip alabileceğimiz çok ürünler var her alanda. Bunu artırmamız halinde en kuzeyinden en güneyine, en doğusundan en batısına Afrika’nın bütün ülkeleriyle Türkiye ‘kazan-kazan’ esasına göre bir süreci başlatacaktır. Ve bunu başlattığımız anda da işte geldiğim noktada 150 iş adamıyla buradayım. Bu iş adamlarımız burada sabahtan itibaren muhataplarıyla görüşmeler yapıyorlar. Temenni ederim ki iyi neticeler alırız. Bunu Gana’da yaptılar, bunu Fildişi Sahili’nde yaptılar, yarın da bunu yine Gine’de yapacaklar ve öylece Türkiye’ye döneceğiz.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.