banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Telefonla dolandırıcılık yapan 3 kişi tutuklandı

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilemiyor. Kendilerini polis, savcı ya da hâkim olarak tanıtan dolandırıcılar, terör operasyonu yaptıklarını belirterek aradıkları kişilerden para istiyor. Mardin’de aynı yöntemle 75 yaşındaki adamı arayarak para isteyen 3 kişi düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yeşilli ilçesinde ikamet etmekte olan İ.Ö (75) isimli şahsı  telefon ile arayarak dolandıran şahısların banka hesaplarına para yatırması için Mardin merkezine yönlendirildiği bilgisi üzerine çalışmalara başlanıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalar sonucunda İ.֒ye ait 33…0 plakalı aracın Vali Ozan Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir banka şubesi önünde görüldüğü ve müşteki tarafından şüphelilerin hesabına 35 bin TL paranın yatırılmasının engellendiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Müşteki ile yapılan görüşmede; kendisini telefon ile arayan ve polis olduklarını söyleyen kişilerin yönlendirmesiyle başka bir bankada bulunan hesabından 50 bin TL parayı çekerek Merkez PTT Şubesine M.Z. adına 15.000 TL para yatırdığını, yine şahısların yönlendirmesiyle 35 bin TL parayı verecekleri hesap numarasına göndereceği esnada görevlilerimizin ikazıyla dolandırıldığını fark ettiğini beyan etmiştir. Konu ile ilgili olarak yapılan araştırmada; müşteki tarafından PTT Şubesine yatırılan 15 bin TL paranın Diyarbakır ili Hani ilçesinde çekildiği, müşteki ile şüpheli arasında 1 saat 45 dakikalık kesintisiz telefon görüşmesinin yapıldığı bilgilerine ulaşılmıştır. Olay ile ilgili olarak M.Z.(28), M.S.(26) ve N.A.(37) isimli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
Mardin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.